Follow:
Lifestyle, Tips, Travel

Lifestyle | Inpaktips voor reizen met alleen handbagage

Wanneer je voor slechts een paar dagen naar het buitenland gaat, voor bijvoorbeeld een stedentrip, kan het een hoop geld en gesjouw met koffers schelen om met alleen handbagage te reizen. Echter moet je om met alleen handbagage te reizen wel over de nodige inpakskills beschikken, want anders kan het een knap lastige opgave zijn. Want geef toe, hoe is het in godsnaam mogelijk om met alleen handbagage te reizen als je  al je benodigdheden als een föhn, stijltang, minstens twee paar schoenen, een aantal charmant-uitziende outfits en al je toiletspullen in je trolley wilt krijgen als je daarnaast óók nog eens maar een kleine hoeveelheid vloeistoffen mee de grens over mag nemen? Om je een beetje op weg te helpen, heb ik in deze post een aantal handige tips voor je!

 1. Maak setjes kleding. Door van te voren te bepalen welke outfits je gaat dragen, voorkom je dat je te veel kleding meeneemt en heb je ter plaatse geen last van keuzestress.
 2. Rol je kleding op. Door je kleding op te rollen, kreukelt het een stuk minder dan wanneer je het opvouwt en neemt het ook nog een stuk minder ruimte in beslag. Een win-win situatie dus.
 3. Koop mini’s. Aangezien je slechts een paar dagen weg gaat, is het niet nodig om een grote fles shampoo en conditioneer mee te nemen en ook die hele tube tandpasta is iets wat overdreven voor een paar dagen weg. Koop in plaats daarvan een mini shampoo, conditioneer, tandpasta en deo bij de drogist. Deze mini’s zijn vaak klein genoeg om mee te mogen in je handbagage en schelen ook nog eens een hoop gewicht. Vergeet je miniflesjes alleen niet in een geseald zakje te stoppen, want anders loop je nog steeds het risico dat deze onmisbare producten weggegooid worden bij de douane.
 4. Draag je zwaarste items tijdens de reis. Ga je naar een bestemming waar het niet erg warm is? Probeer dan je dikste en zwaarste kledingstukken en schoenen al aan te doen tijdens de reis en draag laag over laag, zodat je minder gewicht hoeft mee te nemen in je koffertje.
 5. Investeer in een lichtgewicht trolley. Door te investeren in een stevige trolley die ook nog eens licht van gewicht is, blijven er meer kilo’s over voor jouw spullen, waardoor je dus meer mee kunt nemen. Daarnaast is het erg aan te raden om eens in de zoveel jaar in een stevige trolley te investeren, die erg lang mee gaat. Dit is op den duur een stuk voordeliger dan een ieder jaar een goedkoper alternatief te kopen die al uit elkaar valt als je er maar naar kijkt. Let bij het kopen van een trolley alleen wel goed op de afmetingen van de trolley, want iedere luchtvaartmaatschappij hanteert weer andere handbagage afmetingen.
 6. Neem je belangrijkste spullen mee in een handtas. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het toegestaan om als handbagage een koffertje én een handtas mee te nemen. Organiseer je bagage daarom goed en zorg er voor dat je belangrijke spullen zoals je paspoort, ticket, telefoon, iets om te lezen en een (leeg) flesje in je handtas zitten en stop de spullen die je tijdens het reizen niet nodig hebt in je koffertje.
 7.  Doe je elektronica bovenop in je trolley. Bij het scannen van je trolley bij de douane moet je al je elektronische apparaten zoals je ipad, telefoon en camera uit je trolley halen en in een apart bakje doen. Om te voorkomen dat je bij de, vaak toch al niet zo vriendelijk kijkende, meneer of mevrouw van de douane eerst nog eens de gehele inhoud van je trolley ondersteboven moeten kiepen, kan ik je (uit eigen ervaring) erg aanraden om deze items bovenop te leggen. Scheelt je weer een hoop tijd en gedoe, waardoor er dus meer tijd over blijft om lekker te winkelen of cappuccino te drinken op het vliegveld!
Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply evelien

  Super fijne tips! Ik neem vaak mijn koffer mee voor een weekendje naar mijn vriend (iets anders dan handbagage) maar je leert er goed door inpakken! Ik merk dat je het onnodige veel eerder laat liggen en echt consequent inpakt.

  Liefs,
  Evelien

  9 februari 2017 at 15:20
  • Reply yara

   Dankjewel! 🙂

   14 februari 2017 at 13:20

  Leave a Reply