Follow:
Hotspots, Personal, Tips, Travel

Travel | Dé 10 hotspots die je niet mag missen tijdens een tripje naar Parijs

Wie Parijs zegt, zegt prachtige gebouwen, heel veel bezienswaardigheden, heerlijk eten en erg goed geklede mensen. Ja, ook ik ben stiekem een beetje verliefd op deze geweldige stad. Zoals je in eerdere posts al hebt kunnen lezen, verbleef ik onlangs een aantal dagen in Parijs. Aangezien ik al een aantal keer eerder in de stad ben geweest, kon ik de ellendig lange rijen voor de grote attracties gelukkig overslaan en was het tijd om opzoek te gaan naar de minder bekende hotspots die verstopt zitten in het centrum van de stad. Oké, eerlijk is eerlijk, er zitten ook een paar bekende clichés tussen, want van sommige dingen, ik noem het prachtige uitzicht vanaf de Sacre Coeur met zonsondergang kun je nu eenmaal nooit genoeg krijgen, maar er zitten ook een paar tips tussen waarvan ik zeker weet dat je ze nog niet eerder gehoord hebt.

Op onze eerste ochtend in Parijs, wilde de coffee-addict in mij maar wat graag op zoek naar een gezellig koffietentje voor mijn dagelijkse shot cafeïne. Bij toeval liepen we tegen de strakke en hippe bakkerij slash koffiebar O/HP/E aan. Deze fijne plek bevindt zich op 27 Rue du Château d’Eau op vijf minuten lopen afstand van het station Gare de l’est.

Zoals ik hierboven ook al schreef, het is zo cliché, maar blijft toch oh zo mooi; genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Sacre Coeur bij zonsondergang. Een tripje naar Parijs is gewoon niet compleet zonder dit weer even meegepikt te hebben, waarna je vervolgens door het al net zo bekende, maar daardoor niet minder gezellige Montmartre struint.

Op zoek naar leuke vintagewinkels en gezellige terrassen? Sla een bezoekje aan de wijk Le Marais, gelegen in het derde en vierde arrondissement, dan zeker niet over. Ondanks dat deze wijk inmiddels ook best bekend is bij toeristen, zit je hier ook gewoon tussen de locals, wat zorgt voor het echte Parijse sfeertje.

Eén van mijn persoonlijke favorieten van alle winkels en restaurants die ik tijdens deze dagen in Parijs heb gezien, is toch wel de concept store Merci. Deze über schattige concept store bevindt zich in een groot oud gebouw, met voorin een erg sfeervol koffie- en lunch gedeelte en achterin juist een erg strak en industrieel ogend winkelgedeelte, waar de meest hebberig-makende kleding en accessoires worden verkocht. Mocht je bij het zien van de concept store zelf nog niet helemaal overtuigd zijn -wat haast onmogelijk is, maar je weet maar nooit-, dan word je dat wel bij het zien van de knusse binnentuin inclusief de te leuke rode auto voor de deur. Absoluut een bezoekje waard dus! Merci bevindt zich op 111 Boulevard Beaumarchais.

Ook weer zo’n cliché, maar daardoor niet minder leuk, een bezoekje aan het prachtige warenhuis Lafayette. Vergaap je aan de oh zo mooie, maar veel te duren designerkleding en -tassen en vergeet daarnaast ook vooral niet om even naar de bovenste verdieping van het gebouw te lopen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Net zoals in de wijk Le Marais kun je in de wijk Quartier Latin terecht voor de leukste boetiekjes, bars en restaurants. Ook in de avond kun je je hier goed vermaken met de eindeloze keuze uit gezellige bars en terrassen. Quartier Latin bevindt zich in het vijfde en zesde arrondissement en is net als Le Marais een wijk waar je naast toeristen erg veel locals kunt vinden en mensen uit alle lagen van de stad samenkomen. De perfecte plek om met een koud drankje te relaxen na een lange dag struinen in de stad.

Als je na het relaxen op een van de vele gezellige terrassen in Quartier Latin weer een beetje bijgekomen bent, kun je gelijk even doorlopen naar het nabijgelegen Jardin du Luxembourg. Dit gezellige stadspark kende je ongetwijfeld al, maar toch vergeet ik altijd weer een beetje dat dit ook gewoon bij het centrum van Parijs hoort. Jardin du Luxembourg is de ideale plek om even te ontsnappen van de drukte, lekker te wandelen of, voor wie wel even genoeg gelopen heeft, lekker te picknicken in het gras.

Vlakbij de concept store Merci bevindt zich de koffiebar Paperboy. Deze gezellige koffiebar deed mij qua sfeer en stijl eigenlijk meer aan New York denken dan aan Parijs, maar dat maakt Paperboy niet minder leuk. Je kunt hier terecht voor een gezond sapje, een vers gezette kop koffie, een goed ontbijt of stevige lunch. Zeker een aanrader en perfect te combineren met een bezoekje aan Merci. Paperboy bevindt zich op 137 Rue Amelot.

Het klinkt zo simpel en dat is het ook, maar toch is het iets wat je tijdens het afwerken van je veel te lange to-do lijst bijna zou vergeten in Parijs, simpelweg lekker een uurtje langs de Seine struinen. Vooral met mooi weer is dit een erg grote aanrader wat ook nog eens zero Eurootjes kost, dus erg goed is voor je portemonnee. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij vliegt het geld tijdens een weekendje Parijs echt uit mijn zakken, dus zo nu en dan een low-budget activiteit doen, kan zeker geen kwaad. En zeg nou zelf, met zo’n uitzicht is dat toch ook gewoon hartstikke leuk.

Last but not least en natuurlijk ook veel te cliché, even rondstruinen en je vergapen aan alle mooie merken op de Champs-Élysées. Het lijkt me dat dit verder geen uitleg nodig heeft, maar window-shoppen bij alle merken waar ik tot nu toe alleen nog maar van kan dromen, blijft toch altijd heerlijk om te doen.

Dit waren ze dan! De tien hotspots die ik je absoluut aan kan raden om te bezoeken tijdens een tripje naar Parijs. Ik hoop dat je er iets aan hebt en mocht je nog toevoegingen hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Noor Smit

    Leuk!!

    30 juli 2017 at 18:41
  • Leave a Reply