Follow:
Lifestyle, Personal

Yara’s Diary | July

De eerste officiële zomermaand zit er al weer op en over dik drie weken stap ik al in het vliegtuig richting Kaapstad, om daar vijf maanden stage te gaan lopen. Zomer, wat vlieg je toch weer voorbij. Gelukkig was juli weer een super fijne maand met veel leuke momenten én een heerlijk tripje naar Valencia. Naast alle fijne momenten in de zon op het terras moest er afgelopen maand ook behoorlijk wat gewerkt worden, want zoals ik net al zei komt mijn vertrek naar Kaapstad nu echt dichtbij en tja, dat kost helaas ook behoorlijk wat geld. Deze maand daarom iets minder fotomomenten dan dat je van mij gewend bent, maar dat haal ik volgende maand in Kaapstad dubbel en dwars weer in, beloofd.

Begin deze maand ging ik met vriendinnen een dagje naar Den Bosch. Ook al woon ik in Amsterdam en heb ik daar meer dan genoeg terrassen en winkels binnen handbereik, het blijft heerlijk om zo nu en dan een dagje even lekker weg te zijn en een totaal andere stad te ontdekken. Op de foto hierboven genoten we in het zonnetje van een heerlijke lunch in de altijd gezellige Korte Putstraat. Deze knusse straat vol met terrasjes geeft mij altijd een beetje het gevoel alsof ik in het buitenland ben. Dus mocht je binnenkort een dagje Den Bosch op de planning hebben staan, ga hier dan zeker even langs.

Een paar dagen later was het tijd voor het festival By The Creek. Het terrein van dit super leuke festival bevindt zich vlakbij Utrecht en ligt aan een meer, omringd met allemaal gezellige strandjes, wat zorgt voor dat echte zomer gevoel. De heerlijke muziek, goede sfeer en zomerse setting zorgden er voor dat dit zeker een van mijn leukste festivals tot nu toe was en maakten dit tot een perfecte dag.

Twee weken geleden was het tijd om weer naar het buitenland te vertrekken! Zoals je in mijn eerdere post over Valencia al kon lezen, ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens samen met mijn moeder op reis. Vijf dagen lang genoten we van zon, zee strand, tapas en vooral héél véél terrasjes. Het zit in de genen zullen we maar zeggen hé..

Op, jawel, een terrasje met mijn lieve mama.

We verbleven in de B&B Almirante, midden in het oude centrum van de stad. Onze kamer bestond uit een typisch Spaans interieur met schattige balkonnetjes. Van een ochtendhumeur heb ik sowieso al nooit zo veel last, maar wakker worden met dit uitzicht maakte het allemaal nog even net iets fijner.

En dan die heerlijke avonden, waar op de temperatuur nog steeds niet onder de 27 graden zakte. Oh Valencia, mag ik alsjeblieft even terug?

In Spanje ontbijt je natuurlijk met typisch Spaanse tostadas. Oftewel, geroosterd brood met tomatenpuree. Dit was tevens ook het enige soort ontbijt wat er aangeboden werd in onze B&B en ook al ben ik hier geen mega fan van, we waren in Spanje en dan hoort dat er gewoon bij.

Het zien van palmbomen is en blijft voor mij het ultieme vakantiegevoel. Het liefst zou ik er een paar in mijn tuin zetten, zodat ik er zo nu en dan met mijn handdoekje onder kan gaan liggen en mij iedere dag een beetje op vakantie kan wanen. 😉

Het fijne aan Valencia vind ik dat je er zowel stad als strand hebt. Na in de ochtend cultureel gedaan te hebben in de stad (lees: op terrasjes zitten en door schattige straatjes struinen) beloonden we onszelf in de middag met een welverdiende break op het strand. Eén en al genieten. Benieuwd naar al mijn favoriete Valenciaanse hotspots? Nog even geduld, want er volgt gauw een post met al mijn tips.

Helaas was het de dag na terugkomst gelijk weer tijd om back to reality te gaan en moest ik weer aan het werk. Al was dat ook zo zwaar nog niet. Samen met een collegaatje trok ik het centrum van Amsterdam in om foto’s te maken.

Een en al liefde voor deze vloer. Mag ik dit alsjeblieft in mijn huis hebben?

Dit was het dan voor de maand juli. De maand augustus zal een waarschijnlijk een beetje een gekke maand worden, waarin ik van een hoop mensen tijdelijk afscheid moet gaan nemen en ik een heel nieuw avontuur aan zal gaan, maar daar ga ik je binnenkort alles over vertellen!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply