9 x ultiem relaxen op het Griekse eiland Kos

Blog post

Griekenland, al zo lang ik mij kan herinneren, staat dit land voor mij gelijk aan het ultieme vakantiegevoel. In de 23 jaar dat ik op deze aardbol rondloop, heb ik het land dan ook vaak bezocht en kan ik inmiddels heel wat eilanden afvinken. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik tips heb voor vakanties in dit heerlijke land, waardoor ik besloot een nieuw topic op mijn website te creëren, die geheel in het teken staat van Griekenland. Wel wil ik erbij vermelden dat ik absoluut geen expert ben en vooral heel veel niét weet over het land, maar wie weet kan ik je met mijn tips inspireren voor een volgend reisje! In deze eerste post, mijn favoriete plekken in en om Kos Stad, de hoofdstad van het gelijknamige eiland.

Ga jij bijna op vakantie en ben je nog op zoek naar een nieuwe koffer of herbruikbare mondkapjes? Bij Reisartikelen.nl bestel je snel en gemakkelijk al jouw reisbenodigdheden. 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cOx60grsor0[/embedyt]

1. Fresh Yoghurt & More
Ik ben een echte yoghurt addict en vooral voor frozen yoghurt kun je me ‘s nachts wakker maken. Frozen Yoghurt is in Griekenland op veel plekken te krijgen, maar de yoghurt bar Fresh Yoghurt & More, in het centrum van Kos Stad, is toch wel mijn favoriet. In de kleine bar kun je je eigen yoghurt samenstellen, waarna je deze buiten in het gezellige kleine straatje onder de bougainville op kunt eten. Idyllischer dan dit ga je je frozen yoghurt niet eten.

Ah. Passanikolaki, Kos Stad


2. Platanos
Als ik één restaurant op het eiland zou moeten kiezen waar ik het áller lekkerst gegeten heb, dan is dat Platanos. Het restaurant bevindt zich aan een oud plein in het centrum van de stad en heeft een knus terras, waar iedere avond een optreden met livemuziek is. Alleen al bij het zien van dit alles, moest en zou ik dit restaurant bezoeken, maar toen ik er achterkwam dat je hier ook nog eens heerlijke Griekse en Italiaanse gerechten kunt eten, doopte ik de plek onmiddellijk om tot mijn lievelingsrestaurant. Tip: bestel de saganaki (gebakken feta). ik ben hier normaal niet zo’n fan van, maar neem maar van mij aan: lekkerder dan hier ga je dit nooit meer eten.

Akti Kountouriotou 3, Kos Stad

Op zoek naar nog meer Griekenland inspiratie? Dit zijn de 10 mooiste Griekse eilanden!

3. Lambi Beach
Kos Stad bevindt zich aan de kust en telt een kilometerslange kustlijn, waar je zowel volle stranden met hippe beachclubs als verlaten strandjes en alles daar tussenin tegenkomt. Eén van de mooiste stranden in de omgeving van Kos Stad is Lambi Beach. Dit uitgerekte strand is minder druk dan de nabijgelegen stranden en daarmee de ideale plek om een dagje te relaxen.

Blijf jij deze zomer toch liever in eigen land? Wat dacht je van een staycation in een van de vele Fletcher hotels?

4. Koako
Ons hotel bevond zich op slechts vijf minuten lopen van een rustig strand met een aantal aangrenzende restaurants, waar je lekker kunt eten, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee. Eén van die restaurants is Kaoko, waar zowel overdag als ‘s avonds heerlijke Griekse gerechten worden geserveerd. Is dit uitzicht niet het ultieme vakantiegevoel?

Vas. Georgiou B Av 22, Kos Stad


5. Het eiland ontdekken per fiets
Kos is dankzij haar vlakke kustlijn perfect geschikt om per fiets te ontdekken. Op het eiland vind je op ongeveer iedere hoek van de straat een fietsenverhuur, waar je voor gemiddeld twee euro per dag al een fiets hebt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een auto, scooter of quad, maar fietsend krijg je veel meer van de omgeving mee en ontdek je de mooiste verlaten stranden.


6. Ammos Beach Bar
Op ongeveer 20 tot 30 minuten fietsen van Kos Stad (afhankelijk van de wind) bevindt zich Ammos Beach Bar. Grote kans dat je op weg hier naartoe denkt dat je verkeerd gereden bent, want de beachclub bevindt zich aan een stille weg in de middle of nowhere. Eenmaal hier aangekomen begrijp je waarom Ammos een bezoekje waard is, want deze plek beschikt over alle ingrediënten voor het ultieme zomergevoel. Denk chille muziek, luxe lounge bedden, lekkere cocktails en een Ibiza-achtige vibe. Het fijne aan dit alles is dat de prijs daarentegen alles behalve Ibiza-achtig is. Voor slechts vijf euro p.p. lig je hier met z’n tweeën op een hemelbed, inclusief bijbehorende badlakens, fles water en een bord met vers fruit. Ja, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Je snapt waar ik vanaf nu iedere zomer te vinden ben. 😉

Psalidi, Kos


7. Boottrip naar Pserimos
Ook al is er op Kos nog zoveel te doen en te zien, ook de omliggende eilanden zijn een bezoekje waard. Zo kun je vanaf Kos gemakkelijk per boot het nabijgelegen eiland Pserimos bezoekt. Veel Griekser dan dit gaat het niet worden. Al moet ik erbij vermelden dat dit eiland in het hoogseizoen wordt overspoeld door dagjesmensen, wat het maken van een Instagram-waardig kiekje, zónder rood verbrande toerist erop nog knap lastig maakt. Desondanks de moeite waard! Pserimos bevindt zich op ongeveer onderhalf uur varen van Kos-stad. Zorg alleen dat je op de terugweg de boot niet mist, tenzij je hier graag voor altijd wilt bijven..


8. H2O
Ik ben niet de allergrootste keukenprinses en grijp daarom op vakantie maar wat graag de gelegenheid aan om uiteten te gaan. Nu sla ik daar soms ietwat in door en voor ik het goed en wel door heb, eet is soms zomaar van ontbijt tot diner in een restaurant. Een groot voordeel aan Griekenland vind ik dan ook dat uiteten gaan hier erg goed betaalbaar is. Zo ontbeet ik bij het aan zee gelegen restaurant H2O, waar je per persoon slechts vijf á zes euro voor een zeer uitgebreid ontbijt betaalt. Dit is uiteraard wel exclusief de tien koppen koffie die ik nodig had om wakker te worden na de nacht stappen die hieraan vooraf ging, maar hé, je kunt niet alles hebben. Naast ontbijt kun je hier ook terecht voor lunch, diner en cocktails.

Vasileos Georgiou V’, Kos Stad


9. Avra Loungebar
Denk Ammos Beach Bar, maar dan een slagje kleiner en met wat rustigere muziek. Dat is Avra Loungebar. Deze relaxte beachclub bevindt zich pal naast het centrum van Kos Stad en is met haar comfortabele ligbedden de perfecte plek om te herstellen van een kater of simpelweg helemaal tot rust te komen. Fijn bijkomend voordeel: de bedjes zijn hier gratis, mits je een drankje bestelt.

Vasileos Georgiou V’ 5, Kos Stad


Meer weten over Kos? Bekijk dan mijn video over Kos, waarin ik je alle highlights van mijn tripje naar dit eiland laat zien.

By Yara

Previous Post

Next Post

4 comments

 • Sharon van Bommel

  28 april 2019 at 16:05

  Wat een heerlijke vakantie! Erg mooie foto’s ook 🙂

  1. Yara

   2 mei 2019 at 06:57

   Dankjewel!

 • Liza

  19 juli 2019 at 11:45

  super leuk! ik ga ook naar Kos deze vakantie!

 • Mirjam

  7 maart 2020 at 18:31

  Wij gaan begin mei weet je toevallig ook of deze strand tent dan ook al open is?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *