10 x mijn favoriete koffie hotspots in Kaapstad

Blog post

Als er één stad in de wereld is waar het aanbod aan leuke koffietentjes oneindig is, dan is het wel Kaapstad. De ideale plek voor een koffieliefhebber als ik dus om een halfjaar gewoond te hebben. Ander fijn voordeel: naast het feit dat je op iedere hoek van de straat wel een leuke koffiebar vindt, is de koffie op de meeste plekken ook nog eens spotgoedkoop. Zo betaal je voor een medium cappuccino omgerekend vaak maar zo’n €1,50. Een tripje naar Kaapstad op de planning staan of de droom om dit ooit eens te doen? In deze post heb ik mijn favoriete koffiespots voor je verzameld.

1. Café du Cap 
Om gelijk te beginnen met misschien wel mijn favoriete koffietentje: Café du Cap. De Franse chansons en donkere, maar knusse inrichting geven je bijna het gevoel in een Parijs café te zijn beland. Daarbij is het personeel super vriendelijk en zijn de koffie en versgebakken koekjes die er geserveerd worden overheerlijk. Oké en het feit dat dit café zich pal onder het kantoor waar ik stage liep bevond, was ook geen nadelige bijkomstigheid.

113 Loop Street, CBD

2. Charly’s Bakery
Bij zo ongeveer ieder koffietentje valt naast koffie wel iets lekkers voor bij de koffie te bestellen, maar bij Charly’s Bakery doen ze hier nog net even een schepje bovenop. Of zeg maar gerust schep. Verwacht hier namelijk geen bescheiden gebakje of klein koekje bij de koffie. Nee, hier kom je voor mega grote stukken, versgebakken taart en prachtig gedecoreerde cupcakes. Alleen al bij de gedachte aan deze bakkerij loopt het water mij weer in de mond.

38 Canterbury Street, Zonnebloem

3. Origin Coffee Roasters
Ondanks het feit de hierboven genoemde zaken prima koffie serveren, staan ze bekend om een andere specialiteit. Bij Origin Coffee Roasters is dit niet het geval. Hier brouwen ze met veel passie en vakmanschap hun eigen koffie, die tot een van de beste koffies van de stad behoort. Behalve voor goede koffie, kom je hier ook voor de gezellige sfeer én bevindt Origin zich in een van mijn favoriete buurten van de stad: Waterkant.

28 Hudson Street, Waterkant

4. The Power and the Glory
Overdag kom je hier voor een goede kop koffie, versbereide lunch of een gezonde juice, ’s avonds opent het bijbehorende kroeg gedeelte haar deuren en kom je hier voor een goed glas wijn of een verfrissend biertje. Ik heb het over The Power and the Glory, een van mijn favoriete hotspots van de wijk Tamboerskloof.

13D Kloof Nek Road, Tamboerskloof

5. Batavia Café
Wanneer je in Kaapstad bent, mag een bezoekje aan de bekende wijk Bo-Kaap, met haar prachtige en zeer Instagramwaardige, gekleurde huisjes niet ontbreken. Ondanks het feit dat deze wijk erg populair is, vind je er helaas weinig leuke koffietentjes. Batavia Café is hier een welkome uitzondering op. Het interieur van het café is – geheel in stijl van de wijk – érg Instagramwaardig en de koffie is heerlijk. Neem met goed weer (wat het in Kaapstad gelukkig vaak is) plaats in het knusse binnentuintje, waar het zo mogelijk nóg leuker zitten is dan binnen.

114 Church Street, Bo-Kaap

6. Honest Chocolate
Bij Honest Chocolate kom je voor een sterke kop koffie en – de naam verklapt het al – heerlijke, verse chocola en andere hongerig makend lekkers. Net als bij Batavia Café kun je ook hier plaatsnemen in de kleine, knusse binnentuin, waar het dankzij de hoge muren bijna altijd windstil en daardoor goed vertoeven is. Insiders tip: wie dacht dat je  bij Honest Chocolate alleen overdag terecht kunt, heeft het mis. ‘s Avonds openen namelijk de deuren van de bijbehorende Secret Gin Bar, waar je enkel en alleen de lekkerste gin-tonics drinkt.

 64A Wale Street, CBD

7. Molten Toffee
Even snel een broodje eten, een koffie to go scoren of juist urenlang op mijn laptop werken met dank aan de snelle Wi-Fi verbinding; Molten Toffee is wederom een plek waar ik vaak kwam en ze mij binnen de kortste keren persoonlijk kenden. Het café heeft meerdere vestigingen in de stad, maar mijn favoriet bevindt zich op Longmarket Street.

Longmarket Street, CBD

8. Marley Coffee
Goede koffie, de meest heerlijke wafels, een relaxte vibe en wederom een gezellige binnentuin, waar het bijna het hele jaar door goed vertoeven is, dat is Marely Coffee – ook wel bekend als het Ground Zero Café – in een notendop.  Kortom: een bezoekje waard.

122 Lower Main Road, Observatory

9. The Bitch’s Tits at YARD
Dit tentje, gelegen in de wijk Gardens, ligt ietwat verstopt, maar als je het eenmaal gevonden hebt, begrijp je waarom die niet aan dit lijstje mag ontbreken. Ooit diende de locatie als garage, maar vandaag de dag kom je hier voor een stevige burger of goede kop koffie. De stoere, industriële inrichting en het heerlijke terras in de zon maken dit tot de ideale relax-spot.

6 Roodehek Street, Gardens

10. Strolla Bar
Zeg je vakantie, dan zeg je Strolla. Letterlijk ieder detail van dit vrolijke terras ademt zomer: tropische deuntjes, een Instagramwaardig terras, wuivende palmbomen, een prachtig uitzicht over de oceaan en het bijbehorende zwembad (waar je helaas niet in mag, cry). Hier dronk ik maar wat graag een kop koffie of verkoelend drankje na een zomerse wandeling over de boulevard.

309 Beach Road, Sea Point

Benieuwd naar meer leuke hotspots in Kaapstad? Bekijk dan de video over Stellenbosch & Bo-Kaap.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.