12 x hotspots in de Pijp | Amsterdam

Blog post

Dat de Pijp één van de gezelligste buurten van Amsterdam is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar waar vind je nu precies de pareltjes in het oneindige aanbod aan restaurants, winkels en cafés in deze wijk? Wij hebben onze all time favorieten voor je op een rijtje gezet.

Kom je niet uit de buurt of ben je op zoek naar een fijne staycation dichtbij huis? Combineer een bezoek aan Amsterdam dan met een overnachting bij het in de Pijp gelegen Hotel Asterisk

Koffie en lunch

1. De Wasserette

Om maar gelijk af te trappen met een klassieker: De Wasserette. Een geliefde plek voor een bakkie na een rondje door de Pijp. Met name in het weekend kan het hier behoorlijk druk zijn, maar dat is niet zonder reden. De goede koffie, heerlijke sandwiches en gezellige sfeer zijn het wachten op een tafeltje meer dan waard.

Eerste van der Helststraat 27

2. Coffee & Coconuts

Waan je even op Bali bij Coffee & Coconuts. Neem plaats aan een van de tafeltjes in dit stijlvolle interieur en geniet van een heerlijke koffie, acai bowl of sandwich.

Ceintuurbaan 282-284

coffee & coconuts amsterdam

3. Scandinavian Embassy

Van Bali reizen we af naar Scandinavië. Het minimalistische Scandinavian Embassy is een fijne plek voor het scoren van een gezond ontbijt of verse lunch. Daarnaast is Scandinavian Embassy ook af te huren voor workshops of private dining.

Sarphatipark 34

4. Bakers & Roasters

Heerlijke koffie en nog lekkerdere gerechten. Dat is waarvoor je bij Bakers & Roasters wil zijn. Het menu van deze ontbijt- en brunch spot bestaat uit een mix van Zuid-Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse invloeden, zoals  huevos rancheros, avocadotoast en eggs Benedict met een twist.

Eerste Jacob van Campenstraat 54

5. Sir Hummus

De beste humus en falafel van de stad, geheel volgens authentiek Israelisch recept. Dat is waarvoor je bij Sir Hummus aan het juiste adres bent. Tel daar de felle kleuren, vrolijke inrichting en vriendelijke bediening bij op en je begrijpt waarom je een bezoekje aan Sir Hummus niet wilt overslaan.

Ruysdaelkade 181

Sir Hummus, de pijp

Dit zijn de lekkerste vegan restaurants in Amsterdam

Concept stores

6. Cottoncake

Cottoncake is zo’n plek waar alles klopt. Het lichte interieur, de stijlvolle kleding en accessoires, heerlijke koffie’s en vegan snacks maken van Cottoncake een concept store waar ons hart sneller van gaat kloppen. De conceptstore is ontstaan vanuit een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe pareltjes. Dit zie je onder andere terug in de (vintage) kleding en perfecte cappuccino’s.

Eerste van der Helststraat 76-hs

cotton cake amsterdam

7. All the Luck in the World

De Gerard Doustraat zit vol met leuke winkels en concept stores. Eén van die concept stores is All the Luck in the World. In deze gezellige winkel vind je onder andere sieraden, tassen, lampen, vintage meubels en woonaccessoires. De perfecte plek voor het scoren van een cadeau of om simpelweg rond te snuffelen.

Gerard Doustraat 86HS

all the luck in the world amsterdam

Borrel en diner

8. De Kaasbar

Gek op kaas? Dan is de Kaasbar waar je wilt zijn. Van borrel tot ver na het diner serveren ze hier de meest goddelijke kazen. Nu zijn de kazen op zich al om bij te watertanden, maar het geheel smaakt uiteraard nóg iets lekkerder met een bijpassende wijn. Dat snappen ze bij de Kaasbar als geen ander en daarom wordt er bij iedere kaas een matchende wijn aanbevolen.

Ferdinand Bolstraat 10

de kaasbar amsterdam

9. Volt

Er zijn van die restaurants waar je je gelijk thuis voelt en het liefst iedere dag zou willen komen. Volt is zo’n plek. Het knusse gevoel en de ongedwongen sfeer zorgen voor een huiskamer-achtig gevoel. Hier kom je zowel voor een klein hapje eten als een uitgebreid diner.

Ferdinand Bolstraat 178

10. Venster 33

Venster 33 is het perfecte startpunt voor een avond kroeghoppen door de Pijp. Het gezellige café bevindt zich op struikel afstand van het Gerard Douplein en is met haar uitgebreide aanbod aan gin tonics en cocktails de ideale plek voor een borrel. Daarnaast kun je hier net als bij Volt terecht voor zowel een klein hapje als een uitgebreid diner.

Eerste van der Helststraat 42

Venster 33, de pijp amsterdam

11. SUGO Pizza

Bij SUGO vind je de meest heerlijke en verse pizza slices die je zowel kunt afhalen als ter plekke op kunt eten. Kies voor een combinatie van verschillende punten of ga voor de de al net zo heerlijke antipasti.

Ferdinand Bolstraat 107

SUGO, de pijp

12. Brasserie Lolita

Lekker eten? Check. Gezellige sfeer? Check. Goede locatie? Dubbel check. Er zijn weinig redenen om Brasserie Lolita niet leuk te vinden. Midden in het hart van de Pijp bevindt zich deze gezellige brasserie. Of je hier nu komt voor een borrel, uitgebreid diner of cocktails, bij Lolita zit je altijd goed.

Ferdinand Bolstraat 58 – 60

hotspots de pijp

You may also like

By Yara

Previous Post