6 x must visit plekken tijdens een rondreis door Japan

Blog post

Wil jij het een keer helemaal over een andere boeg gooien? Wat dacht je van een rondreis door Japan? Voor Sanne (oprichtster van Marketingroots) kent dit land geen geheimen. Sanne reist als online marketeer de hele wereld over  en werkt vanuit vele plekken op de wereld. In deze post zet ze haar must visits in Japan voor je op een rijtje.

Maak een onvergetelijke rondreis door het land van de reizende zon, Japan. De perfecte mix van oude tradities en moderne technologieën. Het land staat bekend om zijn heerlijke authentieke keuken, nergens ga je zo vers en heerlijk eten als hier. Alle must visits in Japan die je niet over mag slaan tijdens jouw reis, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Zoek je het toch liever wat dichter bij huis? bij Streetfood by Han eet je Aziatisch met een Europese twist.

1. Kyoto, de stad van de tempels

Een stad die je ongetwijfeld gaat bezoeken tijdens jouw rondreis door Japan, de oudste keizerlijke hoofdstad Kyoto. Er zijn maar liefst 17 plekken in Kyoto die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Waarvan deze prachtige gouden tempel er één is. In Kyoto loop je ook de kans om een echte geisha te spotten.

2. Tokyo, de moderne metropool

Naast Kyoto ligt de metropool Tokyo die bestaat uit 23 speciale wijken. Tradities en technologie gaan in deze stad hand in hand, zorg dat je voldoende tijd uittrekt om de stad te verkennen. Speel videogames en ontdek anime in de wijk Akihabara, doe een wens bij de Senso Ji tempel en verken Tokyo verkleed als jouw favoriete Nintendo figuur tijdens een potje real life Mario Kart.

3. Heilige hertjes voeren in Nara

Een oase van rust tussen Kyoto en Tokyo. Plan een dagtrip vanuit Kyoto naar Nara of boek er een overnachting. Wandel door de prachtige natuur naar de Todaiji tempel waarin het grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld staat, de boeddha is maar liefst 14,8 meter hoog. De tempel wordt omringd door herten, die in Japan als heilig gezien worden, je kunt onderweg speciale crackers kopen die je kunt voeren aan de hertjes, het schijnt geluk te brengen.

must visits Japan, tempel park Tokyo

4. National Park Niko

Ben je dol op dagtripjes en natuur? Reis dan vanaf Tokyo een dag af naar Niko, een prachtig national park waar je op zoek gaat naar tempels verscholen tussen de bomen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de natuur die bestaat uit meertjes, bossen en rivieren. Vooral in het najaar, wanneer de bomen prachtige herfstkleuren hebben, is het een echte aanrader. 

5. Proef heerlijk streetfood in Osaka

Aan de andere kant van Kyoto ligt Osaka, beter bekend als de food stad van Japan. Je proeft er heerlijke streetfood. Bezoek de Dotonbori, in deze straat vind je al het eten waar Japan bekend om staat. Of leer zelf hoe je heerlijke traditionele Japanse gerechten bereidt tijdens een kookworkshop. Naast food heeft Osaka ook cultuur te bieden. Zo is het prachtige kasteel uit 1538 een echte must visit. 

6. Hiroshima en Miyajima 

Eer de geschiedenis en bezoek de Atoombomkoepel in Hiroshima, hier tegenover ligt het vredespark wat ook een bezoek waard is. Vanuit Hiroshima kun je een dagtrip plannen naar het mooiste eiland van Japan. Miyajima. Waar je de grote rode torii in het water vindt. Een indrukwekkende toegangspoort. Ook zijn er verschillende indrukwekkende tempels op het eiland die ook weer omringd worden door heilige hertjes. Als het lekker weer is kun je ook heerlijk relaxen op het strand.

must visits Japan, rode torii in het water in miyajima

Bovenstaande must visit plekken in Japan zijn allemaal bereikbaar met de welbekende JR treinpas. De pas is een must have als je door Japan gaat reizen, je bespaart hiermee namelijk enorm op vervoerskosten.

You may also like

By Gast

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *