7 x boeken om in de reisstemming te komen

Blog post

Wat doe je nu je zeeën aan tijd hebt en aan niks anders kunt denken dan cocktails drinken in een tropisch oord? Het liefst zou je natuurlijk vandaag nog een one way ticket naar paradise boeken. Nu dat even niet tot de mogelijkheden behoort, zal je toch op een andere manier je wanderlust moeten stillen. Droom in gedachte bijvoorbeeld af naar verre bestemmingen met deze films boordevol reisinspiratie of sla eens een boek open. Wanneer is de laatste keer dat je tijd vrij hebt gemaakt om een boek te lezen? Waarschijnlijk afgelopen zomer aan de rand van het zwembad, waarna het boek de rest van het jaar ligt stof te happen in de kast. En dat is zonde. Lezen is namelijk de ultieme manier om in gedachte af te dwalen naar verre bestemmingen.

Deze boeken zijn de ultieme inspiratie voor jouw volgende reis. (En liggen daarnaast ook nog eens stijlvol op je koffietafel.)

 1. Wanderlust
  In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen en leert schrijfster Anne de Buck je hoe je net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt vinden.
 2. Cool Cape Town
  Ga je voor een city trip of rondreis? Hele dagen surfen of hiken in de bergen? Back to basic of super chique? Cultuur of natuur? Kaapstad heeft het allemaal. In dit boek vind je niet alleen tips voor de stad, maar ook voor de prachtige natuurgebieden in de omliggende omgeving. Ook leuk: Cool Cape Town Kids, voor de leukste activiteiten voor een vakantie in Kaapstad met kinderen.
 3. Lonely Planet’s Ultimate Travelist
  Lonely Planet’s Ultimate Travelist is een samenstelling van de ‘s werelds 500 niet te missen bezienswaardigheden. Het leukste van alles? In de top tien nemen grote namen als de Eiffeltoren het op tegen de minder bekende gems.
 4. World of Wanderlust
  In World of Wanderlust vertelt travel blogger Brooke Saward welke bestemmingen je niet mag missen, welke landen het best geschikt zijn voor solo-reizigers en hoe je waar ook ter wereld een te gekke tijd beleeft. Alleen al het zien van de mooie foto’s zullen je instant reiskriebels opleveren.
 5. Staycation Guide
  Staycation Guide bewijst maar weer dat je voor het stillen van reishonger niet per se ver van huis hoeft te gaan. In ons eigen land en buurland valt namelijk ook genoeg te beleven.
 6. Los little escapos
  Droom weg naar Barcelona, Sevilla, Ibiza, Madrid, Malaga, Mallorca en Valencia met Los little escapos. Schrijfster Maartje Diepstraten neemt je mee naar de (nog onontdekte) hotspots van Spanje.
 7. We like Bali
  We Like Bali is een praktische, maar vooral inspirerende reisgids met meer dan 300 tips voor Bali en de omliggende eilanden. Pak je koffer maar alvast in, want na het lezen van dit boek is het wachten op de dag dat we weer een ticket naar Bali kunnen boeken.Wil je het boek van jouw keuze het liefst zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel dan vandaag nog bij Bol.com en je boek ligt morgen al op de mat!

reisinspiratie, reisstemming, 7 x boeken om in de reisstemming te komen

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *