7 x ontbijten in Amsterdam

Blog post

Wat is er fijner dan de dag beginnen met een ontbijt buiten de deur? Verse croissant en kop koffie binnen handbereik en de wereld om je heen die langzaam wakker wordt. Buiten de deur ontbijten is in Amsterdam de laatste jaren een heuse trend geworden en de opties voor het scoren van een vers bereide bak havermout of açai bowl worden dan ook met de dag groter. Bij deze zeven adressen zit je sowieso goed.

Laatste update: juli 2020

Ontbijten in Amsterdam

1. Bar Bouwmeester
Of je nu voor het uitgebreide Bar Bouwmeester ontbijt gaat, bestaande uit een verse croissant, yoghurt met huisgemaakte granola en sap naar keuze of de eggs benedict, bij Bar Bouwmeester ben je verzekerd van een stevig ontbijt. Tel hier het sfeervolle interieur bij op en je begrijpt waarom je hier wilt ontbijten wanneer je in Amsterdam bent. 

Rijnstraat 36


2. Coffee & Such
Uitslapers opgelet. Baal je dat tegen de tijd dat jij je bed uit rolt, het eerder tijd is voor de borrel dan voor het ontbijt? Dan ben je bij Coffee & Such aan het juiste adres. Het ontbijtmenu is bij de aan de Haarlemmerdijk gevestigde hotspot namelijk de hele dag door te bestellen. Extra reden om je ‘s ochtends nog een keertje om te draaien dus. Toch toezijn aan iets stevigers? Bij deze 11 lunch hotspots zit je altijd goed.

Haarlemmerdijk 182

3. Bam Boa
Bij Bam Boa kom je niet alleen voor een lekker ontbijt of stevige brunch, hier kom je voor de hele beleving. Bam Boa voelt aan als een combinatie van een zeer goed gestijlde huiskamer en de set van een perfecte Instagram foto. Letterlijk ieder detail lijkt hier te kloppen en ook de vriendelijke bediening zorg ervoor dat je hier het liefst de hele dag wilt blijven zitten.

Weesperzijde 135

ontbijten amsterdam

4. Box Sociaal
Er zijn weinig keukens die je in Amsterdam niét kunt vinden, maar de Australische keuken, die zie je niet vaak. Dat maakt Box Sociaal extra leuk. Box Sociaal staat voor het het samenbrengen van mensen onder het genot van goed eten en drinken, voorzien van een Australisch tintje.

Plantage Middenlaan 30A

Box Sociaal Amsterdam

Follow me

Wist je dat ik de leukste hotspots voor je verzamel in binnen – en buitenland? In deze video ga ik op zoek naar de hotspots van Kaapstad. Benieuwd naar mijn andere video’s? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!

https://www.youtube.com/watch?v=MPhz_ArDBCE

5. Koffie ende Koeck
Tegenover het Westerpark bevindt zich Koffie ende Koeck. Bij dit knusse tentje kom je voor heerlijke koffie, taarten en ontbijt. En het beste nieuws: alles is geheel vegan. Daarnaast serveren ze hier ook tal van gluten- en suikervrije opties.

Haarlemmerweg 175

Koffie ende Koeck

6. Bartack
Gelegen aan de Postjesweg en op struikel afstand van het Rembrandtpark bevindt zich Bartack. Hier kom je voor een uitgebreid en eerlijk ontbijt. Alles wat ze hier serveren, wordt namelijk bereid met verse ingrediënten van de boerderij. Op zonnige dagen kun je hier genieten van het heerlijke buitenterras en op minder mooie dagen zorgt het gezellige, huiskamer-achtige interieur voor een knusse en ontspannen sfeer.

Postjesweg 124

7. Teds Amsterdam – All Day Brunch
Was het gisteravond iets te gezellig en ervaar je hier nu de schade van? Teds is de perfecte plek om te genieten van een anti-kater ontbijt. Met een ruime keuze aan gerechten met ei, wafels en juicy sandwiches, zal je je na een bezoekje aan Teds ongetwijfeld een stukje beter voelen. Dubbele espresso erbij en niets meer aan doen.

Bosboom Toussaintstraat 60

teds amsterdam

 

ontbijten in amsterdam

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *