7 x wat te doen in Amsterdam met regen

Blog post

Laten we eerlijk zijn, Amsterdam is een heerlijke stad, maar toch nét iets leuker met een glas wijn in de zon dan onder een paraplu in de gietende regen. Maar ach, het is en blijft Nederland en een beetje regen houdt ons niet tegen. Bovendien zijn er volop activiteiten te beleven die perfect geschikt zijn voor minder mooie dagen. Op zoek naar inspiratie? Dit is wat er zoal te doen valt in Amsterdam met regen.

1. Wijnproeven bij Design & Wijn

Nederland mag dan niet per se bekendstaan als wijnland, dit betekent niet dat hier geen goede wijnen vandaan komen. Bij Design & Wijn kun je terecht voor verschillende soorten wijnproeverijen, die allemaal bestaan uit enkel Nederlandse wijnen. Oprichters Diederik en Rose vertellen je in het aan het Damrak gelegen pop-up proeflokaal vol passie over het ontstaan van de verschillende wijnen en leren je alles over de geuren, kleuren en smaken van de wijn. Ben je na afloop helemaal enthousiast geworden en wil je het liefst alleen nog maar Nederlandse wijn drinken? Dat kan! De wijnen zijn namelijk allemaal terug te vinden in de (online) Design & Wijn shop.

Design & Wijn, wijnproeven

Opzoek naar meer hotspots in Amsterdam? Bekijk dan eens het overzicht met lunchspots in Amsterdam.

2. Darten en drankjes doen bij Oche

Oche (spreek je uit als: ok-i) opende recent haar deuren en is niet alleen leuk voor een avondje uit, maar ook de perfecte plek voor minder mooie dagen. De aan het Rembrandtplein gelegen bar is met haar unieke gastro-gaming concept een goede mix van een bruine kroeg en dart café, maar dan met een hotspot-achtig tintje. Zo serveren ze hier cocktails om bij te watertanden en staat het menu vol met de lekkerste shared dining gerechten, samengesteld door niemand minder dan de bekroonde food whisperer Niels van Halen.

Oche Amsterdam

3. Bijkletsen onder het genot van een high tea 

Wanneer het buiten met bakken uit de hemel komt zetten, moet je het binnen gezellig maken. En hoe kun je dit beter doen dan onder het genot van een high tea? Gebakjes, sandwiches, scones en goed gezelschap maken zelfs de meest grijze dag gezellig. Benieuwd waar je dit het beste kunt doen? Dit zijn de high tea hotspots van Amsterdam.

4. Eten en films kijken bij de Food/FilmHallen

Naar de bioscoop gaan, klinkt als een voor de hand liggende optie op regenachtige dagen. Leuker is het daarom om dit te combineren met goed eten. Bij de Hallen vindt je een bioscoop en foodhal onder één dak. Struin eerst langs de verschillende food- en drink trucks en buik vervolgens uit tijdens het kijken van een film. En dat allemaal zonder naar buiten te hoeven. Win-win.

5. Een bezoekje aan FOAM

Een regenachtige dag biedt natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om eens cultureel te doen. Een bezoekje aan een van de vele musea die Amsterdam rijk is, is hierbij natuurlijk een ideale optie. Ga bijvoorbeeld naar FOAM, hét fotografiemuseum van Nederland.

6. Spelletjes spelen bij de TonTon Club 

Wat is er leuker dan als volwassene het kind in jezelf naar boven te halen in een old skool arcadehal? Met retro spelletjes en heerlijke Aziatische hapjes ben je bij TonTon club wel een paar uur zoet.

7. Bezoek de kleurrijke wereld van Wondr

Net als bij de TonTon club kun je ook bij de in Amsterdam-Noord gelegen Wondr Experience je innerlijke kind helemaal laten gaan. Oh en vergeet niet een leuke outfit aan te trekken, want deze kleurrijke speeltuin is een waar Instagram paradijs .

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *