Tip | Augmented Reality stadstour door Breda

Blog post

Er zijn weinig dingen waar ik gelukkig van wordt dan van een dagje weg. Naar een andere stad wel te verstaan. Niets mis met een dag door de natuur struinen, maar ik voel mij toch het meest in mijn natuurlijke habitat wanneer ik omgeven ben door voldoende winkels, hippe koffiebar’s en gezellige terrassen. Nu heeft iedere Nederlandse stad zo zijn charme, maar wanneer ik er even tussenuit wil, reis ik graag af naar Breda. De sfeer is een stuk relaxter dan in de Randstad, de mensen zijn vriendelijk en de bouwstijl doet mij ietwat aan Antwerpen. Tel hier bij op dat Breda zich op slechts vijf kwartier rijden van Amsterdam bevindt en je begrijpt, Breda is de perfecte getaway in eigen land.

Los van het feit dat Breda stikt van de mooie schoenenwinkels, hebberigmakende boetieks en gezellige terrassen, wist ik tot voor kort niet erg veel van deze stad, laat staan van de geschiedenis. Tot voor kort inderdaad, want dankzij de Augmented Reality Stadtour Breda is hier verandering in gekomen. Op 4 oktober lanceerde Citymarketing Breda een gave app waarmee je met behulp van Augmented Reality als het ware een laagje over de werkelijkheid heen kunt leggen en hierdoor alles over de geschiedenis van de stad te weten komt.

De app leidt je naar de hotspots van de stad, waar je eenmaal aangekomen op bestemming, door het scherm van je smartphone of tablet precies te weten komt hoe het er hier vroeger aan toe ging. De app projecteert een beeldanimatie op je scherm, waarbij je door middel van bijbehorende geluidsanimaties meegenomen wordt in een reis naar het verleden. Denk bijvoorbeeld aan een verborgen deur die zich plotseling opent en waarachter een hele geschiedenis schuil blijkt te gaan.

Het fijnste van dit alles? Je kunt de tour beginnen en eindigen wanneer je zelf wilt. Zo kun je ervoor kiezen even gauw een hotspot te bezoeken tussen het winkelen door of in een keer de gehele tour te doen.

Lancering AR-tour : vanaf 4 oktober 2018 gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore
Website : www.vvvbreda.nl

Op zoek naar meer inspiratie voor dagjes weg? Bekijk dan eens de post met 5 x hotspots in Delft.

Augmented Reality tour Breda

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *