Een culinaire wereldreis door Utrecht

Blog post

De regio Utrecht telt duizenden internationale inwoners. Dit internationale karakter is ook zeker terug te zien in het aanbod aan Utrechtse cafés en restaurants. Wil je eens wat anders dan het zoveelste portie bitterballen op het terras? Femke Kurstjens geeft je tips voor een culinaire wereldreis, gewoon vanuit het altijd gezellige Utrecht.

1. Streetfood Club

Een van mijn all-time favorites is Streetfood Club. Het menu bestaat uit gerechten met invloeden vanuit alle uithoeken van de wereld, maar Azië speelt met de prawn dumplings en frietje rendang wat mij betreft wel echt de hoofdrol. Wat nog meer de show steelt? Het interieur! Zodra je dit restaurant binnenstapt, begeef je je in een overdaad aan kleur. Met de flamingo roze muren, kleurrijke vloeren en tropische planten begeef je je even op een volledig ander continent. Wil je nog meer continenten ontdekken? Aan weerszijden van de Streetfood Club hebben dezelfde eigenaren nog twee bijzondere restaurants geopend. Zo kan je je Mediterraanse hart ophalen bij wijn- en eetbar Ruby Rose en ontsnap je naar het Midden Oosten bij Carmel Market
Janskerkhof 9

Niet alleen in Utrecht, maar ook in Delft ben je aan het juiste adres voor een culinaire wereldreis. Bijvoorbeeld bij het op Azië geïnspireerde Streetfood by Han.

2. Rum Club

Ben je gek op de over de top sfeer van de Streetfood Club? Mooi! Want mijn tweede aanbeveling is de Rum Club. We schuiven weer wat continenten op, naar het tropische klimaat van Cuba en Jamaica. Dit Caribische paradijs is een warm bad vol tropische bloemen, sfeervolle muziek en een heuse tiki cocktailbar. Met de meer dan 200 soorten rum weten ze elk type cocktail voor je te shaken. Geniet hier van leuke kleine shared dining gerechten, zoals vegan empanadas, Caribbean Fried Chicken en diverse poké bowls.
Oudegracht aan de Werf 111

3. Soep-er

Een van mijn favoriete plekjes is Soep-er. Deze piepkleine bar aan de gezellige Vismarkt is de eerste soepbar van Utrecht. Nu hoor ik je denken ‘wat moet ik in een soepbar’? Trust me, het is zoveel meer dan dat! Naast heerlijke zelfgemaakte soepen (elke dag een nieuw menu), kun je hier ook genieten van huisgemaakte lekkernijen en barista koffie. Ga hier vooral niet weg zonder het bizar lekkere abrikoos-kokos gebakje te hebben geproefd. Naast horecagelegenheid bevindt zich in het 15e-eeuwse pand van Soep-er ook een boutique antique hotel. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich Logement Petit Beijers met negen bijzondere hotelkamers.
Vismarkt 16

Soep-er Utrecht, culinaire wereldreis utrecht

4. Belgisch Biercafé Olivier

Als je het niet zou weten, zou je dit unieke biercafé zo voorbij lopen. Van buiten zie je namelijk niet dat achter de hoge ramen van dit statige Utrechtse pand een oude kerk uit 1860 schuilgaat. Laat je overdonderen door de hoogte van de ruimte, de bijzondere uitstraling van een bruin café en de originele elementen uit de voormalige Maria Minor kerk, zoals een heus orgel! Bij Olivier proef niet alleen de nostalgische sfeer, maar ook van het grote assortiment speciaalbier.
Achter Clarenburg 6A

5. Beers & Barrels

Ga je voor een ‘stoere’ avond uit? Boek dan een tafel bij Beers & Barrels. In een van 732 werfkelders van Utrecht, pal aan de Oudegracht, vind je de droom van iedere man. Een sfeervol restaurant waar bier de hoofdrol speelt. Zo kan je met een groep plaatsnemen aan een van de taptafels, waar je naar hartenlust je eigen fust leeg kan tappen terwijl je een uitstekende steak of burger verorberd. Maar dames, geen paniek! Ook aan jullie is gedacht met gerechten als Mississippi Chocolate Pie, zoete aardappelfriet en de ‘No Meat Today’ bowl.
Oudegracht aan de Werf 125

You may also like

By Gast

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *