4 x vakantiebestemmingen in Nederland

Blog post

Nog geen vakantie geboekt voor deze zomer? Wil je er toch graag even tussenuit, maar heb je geen zin om ver weg te gaan? Ga eens op vakantie in eigen land! We zouden het soms bijna vergeten, maar ook Nederland barst van de leuke vakantiebestemmingen. Wat dacht je van overnachten bij de boer of een weekendje Limburg? Benieuwd waar deze plekken zich bevinden? Wij hebben de leukste vakantiebestemmingen en accommodaties in Nederland voor je op een rijtje gezet.

vakantieparken in nederland

1. Vakantie in Limburg

Op zoek naar een geschikte vakantiebestemming met kinderen? Dan is een camping waarschijnlijk een van de eerste dingen die in je opkomt. Dat dit óók voor jou leuk kan zijn, bewijst Recreatiepark de Leistert. De Leistert is namelijk niet alleen de nummer 1 kindercamping van Nederland, maar ook een plek waar je je als volwassene meer dan prima kunt vermaken. Zo beschikt het park over meerdere restaurants, sportvelden en een meer waar je heerlijk aan je tan kunt werken. Uiteraard is het vakantiepark ook een waar paradijs voor kinderen. Zo vind je er onder andere grote speeltuinen, een binnen- én buiten zwembad, een bowlingbaan en een klushuis, waar kinderen zelf hun eigen zaag-, timmer- en bouw skills in de strijd kunnen gooien. En mochten ze – in het uitzonderlijke geval – zich na verloop van tijd toch gaan vervelen? Dan valt er genoeg ander vermaak te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een adventure golfbaan, een beachvolleybalveld en een heuse fietscrossbaan.

Met zoveel vermaak is er wat ons betreft weinig waar een kind gelukkiger van wordt. En niet alleen met goed weer is Recreatiepark de Leistert een uitgelezen bestemming, want ook voor de herfstvakantie is dit vakantiepark een aanrader.

vakantieparken in nederland

2. Overnachten bij de boer

Altijd al eens willen slapen op een boerderij? Op Landgoed de Barendonk in het Brabantse Land van Cuijk kan het. Geïnspireerd door hun eigen kampeervakanties, opende de eigenaren van het boerenfamiliebedrijf 25 jaar geleden een natuurcamping, gelegen op hun eigen terrein. In de loop van de jaren is het vakantiepark uitgebreid met groepsverblijven, ecolodges en een boerderijwinkel, waar je lekkerste lokaal geproduceerde producten kunt kopen. Kortom, kom heerlijk tot rust in de natuur, terwijl je geniet van de Brabantse gezelligheid.

3. Slapen in een molen

Wil je je echt even onderdompelen in oer-Hollandse glorie? Ga dan een nachtje slapen in een molen! Zo is de Mondriaanmolen in Abcoude omgebouwd tot vakantieaccommodatie. De molen bestaat uit drie slaapkamers, wat ‘m perfect geschikt maakt voor een overnachting met een groep. De perfecte locatie voor een girls weekend in eigen land dus.

4. Een vakantiehuisje in het bos

Even helemaal tot rust komen? Dan is een huisje in het bos een ideale vakantiebestemming. Ons land telt tal van vakantieparken in het bos, variërend van tiny houses tot grote bungalows. Word wakker met het geluid van de vogels en start je dag met een wandeling door het bos. Zowel met goed als minder goed weer is een huisje in het bos een heerlijke, knusse plek om op te laden en bij te tanken.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post