Zomer in de stad | Een rondje langs de Utrechtse Singel

Blog post

De Utrechtse Singel, wie kent hem niet? De vijf kilometer lange gracht rondom het centrum van de stad. Dit stukje natuur midden in de stad is erg geliefd onder zowel inwoners van Utrecht als bezoekers van buiten de stad. Niet zo gek, want je vindt er zowel leuke cafés als lokale winkels en luxe hotels en dat allemaal midden in het groen. De perfecte activiteit op een mooie voorjaars- of zomerdag. Femke Kurstjens vertelt je graag hoe je jouw ‘Rondje Singel’ zo goed mogelijk benut.

Op zoek naar meer hotspots in deze stad? Probeer eens een culinaire wereldreis door Utrecht.

Start

Het ideale startpunt vind ik zelf café Het Gegeven Paard, onderdeel van muziekgebouw TivoliVredenburg. Vanaf hier loop je richting winkelcentrum Hoog Catharijne. Sinds 2020 stroomt de Singel onder Hoog Catharijne door. Sta je in het winkelcentrum, dan kun je door een stuk glazen vloer de bootjes zelfs onder je door zien varen.

Ledig Erf

Na Hoog Catharijne steek je de weg over en begint een wandelpad langs de Utrechtse Singel. Onderweg kom je onder andere langs Grand Hotel Karel V, een 14e-eeuws klooster waar nu Utrechts enige vijfsterrenhotel in is gevestigd. Als je de bocht in de Singel volgt, kom je uit bij het karakteristieke Ledig Erf. Hier vind je leuke cafés en lokale winkeltjes in de Twijnstraat. Is het een mooie zomeravond? Haal dan wat te drinken bij een van de winkeltjes en bestel een pizza to-go bij De Pizzabakkers die je lekker op kunt eten op een van de bankjes langs de Singel.

Sonnenborgh

Buikje vol? Wandel dan rustig verder langs het water via de Manenburg. Waar de Manenburg overgaat in de Zonnenburg, vind je Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh. Zoals je al zal vermoeden, is deze sterrenwacht gebouwd op een van de vier historische bolwerken. 

Even pauzeren

Een stukje verder kom je uit in Park Lepelenburg. Dit park is een geliefde plek onder veel mensen en de ideale spot voor een picknick. In de zomer is de muziektent in dit leuke parkje het toneel van evenementen, live muziek en theater. Ga je liever even pauzeren in een café? Duik dan iets verderop café Villa Orloff in, gelegen naast de Stadsschouwburg.

Om het af te maken

Niet ver na Villa Orloff worden de parkjes wat smaller en steek je hier en daar door kleine straatjes met woonhuizen tot je TivoliVredenburg weer ziet liggen. Hier kan je uiteraard nog even neerploffen voor een afsluitend drankje. Wil je je Singel avontuur helemaal afmaken? Dan kan je ook overnachten in het Bunk hotel, gevestigd aan de Singel in de voormalige Westerkerk.

You may also like

By Gast

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *