5 x de gezelligste hotspots van Delft

Blog post

Delft, mijn hele jeugd heb ik op steenworp afstand van deze stad gewoond, maar toch ontdekte ik de pareltjes van dit knusse stadje pas toen ik al lang en breed op mezelf (en dus niet meer in de buurt) woonde. Zonde, maar desondanks probeer ik de stad en haar fijne plekken alsnog met enige regelmaat te bezoeken. Binnenkort een dagje Delft op de planning? In deze post verklap ik je graag mijn favorieten, zodat jij deze hotspots niét te laat ontdekt.

1. Instore
Concept stores met de gebruikelijke koffie, kleding en accessoires kent iedereen inmiddels wel, maar een concept store waar zich ook nog eens een kapper in bevindt, dat zie je niet iedere dag. Dit in combinatie met de hebberigmakende kleding en accessoires maken van Instore een plek waar ik met gemak uren zou kunnen spenderen.

Voldersgracht 18


2. Pleck
Een deur verderop bevindt zich Pleck. Voor een stevige (en gezonde) lunch of het scoren van stijlvolle meubels, kleding en accessoires ben je hier aan het juiste adres.

Voldersgracht 17A


3. Kek
Het mag duidelijke zijn, de Voldergrachts is the place to be. Eveneens in deze straat bevindt zich namelijk het broertje van Pleck: Kek. Hier ga je heen wanneer je toe bent aan een koffiebreak, maar een keer iets anders wilt dan de zoveelste standaard kop koffie met klef punt appeltaart. Bij Kek hoef je geen slappe bak te verwachten, maar heerlijke verse koffie en thee in de meest uiteenlopende smaken. Denk bijvoorbeeld aan een een matcha matcha die je zelf met een theekloppertje kunt bereiden of een XL kop koffie in heerlijke smaken, zoals karamel.

Voldersgracht 27


4. Offline is the new black
De concept store Offline is the new black omschrijft zichzelf ook wel als een mixstore: ze verkopen namelijk zowel vintage- als nieuwe items naast elkaar. De gemeenschappelijke factor van al deze hebberigmakende kleding en accessoire: ze zijn allen afkomstig zijn van Nederlandse merken en lokaal geproduceerd.

Oude Delft 149


5. Groene Vingers
Helaas beschik ik niet over het talent om planten in leven te houden en dus zijn een paar verdwaalde cactussen het enige groen dat er in mijn huis te vinden valt. Desondanks word ik toch altijd blij van rondstruinen door met planten overladen winkels. Alleen al bij het zien van de etalage, smeekt Groene Vingers je om naar binnen te gaan, waarna het bijna ongenoeglijk is de winkel weer met lege handen te verlaten. Heb je net als ik niet bepaald groene vingers, maar wil je wel wat meer groen in huis aanbrengen? De vrolijke eigenaresse Karin weet alle ins en outs op het gebied van planten en helpt je graag op weg in de zoektocht naar jouw groene pareltje.

Burgwal 23


Benieuwd naar meer handige hotspot lijstjes? Bekijk dan eens het overzicht met 11 x lekkere lunchspots in Amsterdam.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *