5 x hotspots in Delft

Blog post

Zin in een dagje winkelen en koffietentjes hoppen, maar geen zin om de hele dag door een grote stad te slenteren? Dan is Delft een perfecte keuze. De stad is vrij klein en compact, waardoor alles zich op loopafstand van elkaar bevindt. Dit betekent overigens niet dat er niets leuks te beleven valt. Naast de grote ketens barst Delft namelijk van de vintage– en concept stores en ook voor een koffie- of lunchbreak zijn er tal van fijne opties. Deze hotspots mogen niet ontbreken tijdens een dagje Delft:

Op zoek naar inspiratie voor een dagje Amsterdam? Bekijk dan eens het overzicht met 11 x lekkere lunchspots in Amsterdam.

Laatste update: juni 2020

1. Instore

Concept stores met de gebruikelijke koffie, kleding en accessoires kennen we inmiddels wel. Maar een concept store waar zich ook nog eens een kapper in bevindt, dat zie je niet iedere dag. Dit in combinatie met de fijne kleding en accessoires maken van Instore een plek waar je met gemak uren zou kunnen doorbrengen.

Voldersgracht 18

instore delft, hotspots delft
2. Pleck

Een deur verderop bevindt zich Pleck. Voor een stevige (en gezonde) lunch of het scoren van stijlvolle meubels, kleding en accessoires ben je hier aan het juiste adres.

Voldersgracht 17A

pleck delft, lunchen delft
3. Kek

Het moge duidelijke zijn, de Voldergrachts is the place to be als het aankomt op hippe hotspots in Delft. Eveneens in deze straat bevindt zich namelijk het broertje van Pleck: Kek. Hier ga je heen wanneer je toe bent aan een koffiebreak, maar een keer iets anders wilt dan de zoveelste standaard kop koffie met klef punt appeltaart. Bij Kek hoef je geen slappe bak te verwachten, maar heerlijke verse koffie en thee in de meest uiteenlopende smaken. Denk bijvoorbeeld aan een een matcha matcha die je zelf met een theekloppertje kunt bereiden of een XL kop koffie in heerlijke smaken, zoals karamel.

Voldersgracht 27

kek delft, koffie delft
4. Offline is the new black (permanent gesloten)

De concept store Offline is the new black omschrijft zichzelf ook wel als een mixstore: ze verkopen namelijk zowel vintage- als nieuwe items naast elkaar. De gemeenschappelijke factor: ze zijn allen afkomstig zijn van Nederlandse merken en lokaal geproduceerd.

Oude Delft 149

offline is the new black delft, hotspots delft
5. Groene Vingers

Planten lovers opgelet. Alleen al bij het zien van de etalage, smeekt Groene Vingers je om naar binnen te gaan, waarna het bijna ongenoeglijk is de winkel weer met lege handen te verlaten. Heb je net als ik niet bepaald groene vingers, maar wil je wel wat meer groen in huis aanbrengen? De vrolijke eigenaresse Karin weet alle ins en outs op het gebied van planten en helpt je graag op weg in de zoektocht naar jouw groene pareltje.

Burgwal 23

groene vingers delft, winkelen delft

 

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *