Yara’s Diary | May

Blog post

Hi! Is het echt alweer eind mei? Voor mijn gevoel leven we nog ergens midden maart en is het voorjaar net begonnen. De maand mei vloog in een sneltreinvaart voorbij, maar dat kwam mede door een hele leuke reden. Ik ging namelijk van start met mijn nieuwe baan! Nu ik vier dagen per week op en neer reis tussen Amsterdam en Rotterdam lijken, de dagen ineens nog sneller voorbij te vliegen dan ze normaal al deden. Iets wat zo nu en dan vraagt om een knap stukje time management. Maar hé, it’s worth it. Benieuwd in wat voor teken deze maand nog meer stond?

Amsterdam -> Rotterdam


Eerste werkdagen zijn altijd spannend, maar ik ging die van mij precies op het juiste moment van start..


Al op mijn allereerste werkdag sloten we de dag namelijk af met een heerlijk etentje met het team bij Café the City. Ik was nog niet heel bekend in Rotterdam, dus dit was gelijk een fijne kennismaking met een van de vele hotspots die deze stad rijk is.

Wijn & winterse temperaturen


Can I have this at home please? Een paar dagen later ontdekte ik door een vriendin één van de leukste wijnbars van Amsterdam, het op de Overtoom gelegen Ramses & Rayleigh. Je tapt hier je eigen wijnen zo uit de muur, waarbij je kunt kiezen voor een slok, half- of heel glas.


Met mijn lieve vriendinnen op 5 mei. Je zou het aan onze comfy truien niet afzien, maar we gingen die dag naar het Amsterdams Verbond. Normaal gesproken zou ik niet zo snel in een trui naar een festival gaan, maar aangezien de temperatuur die dag zo ongeveer min 7 was, waren we lichtelijk genoodzaakt.


Desondanks was het een super leuke dag!


Later die maand ging ik met mijn moeder gezellig een dagje naar Haarlem. Het idee was aanvankelijk om te gaan winkelen. Wie mij een beetje kent, begrijpt dat dit vooral eindigde in terras hoppen, waarbij we zo nu en dan een winkel inliepen.

Breakfasts & brunches


De dag erna was het Moederdag en trakteerde ik haar op een zelfgemaakt ontbijtje. (Ja, ja, zo nu en dan maak ook ik weleens iets zelf.)


Vorige week ontdekte ik de nieuwe hotspot Bam Boa en werd ik opslag verliefd. Dat interieur! Na een avond stappen, besloot ik hier met vriendinnen langs te gaan voor een brunch en doopte ik deze plek onmiddellijk om tot mijn nieuwe favoriete brunchspot.

Shopping sessies


Er zijn weinig dingen waar ik blijer van word dan van rondstruinen door boetiekjes en vintage winkels. Al koop ik er zelden iets. Ik beschik namelijk niet over het geduld om opzoek te gaan naar de echte pareltjes in een vintage winkel en de oh zo leuke boetieks vind ik vaak wat aan de dure kant. Desondanks kan ik er enorm van genieten.


En zo liep ik tijdens het rondstruinen van de week onverwachts toch een pareltje tegen het lijf. Al tijden was ik opzoek naar een slangen flared, maar mijn zoektocht wilde maar niet slagen. Totdat ik in de Gerad Doustraat dit exemplaar tegen het lijf liep, die perfect zat en ook nog eens zeer betaalbaar bleek te zijn.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *