Dry January | 5x hier drink je de lekkerste (virgin) cocktails van Amsterdam

Blog post

Dry January, jarenlang moest ik er niks van hebben. Tot ik er zo tegen het einde van 2018 steeds vaker over na begon te denken eens een maand geen alchohol te drinken. Ik was eigenlijk wel benieuwd of ik mij fitter en scherper zou voelen. Daarnaast zag ik het als een leuke uitdaging. Tel hierbij op dat het een makkelijke manier is om wat geld te besparen en het idee voor een alcoholvrije maand was geboren. Goed, hartstikke leuk een aardig, maar om nu de hele maand op de spa blauw en wortelsap te gaan leven, gaat mij wat ver. Daarom deel ik in dit artikel zeven bars, waar ze heerlijke virgin cocktails serveren. En is een alcoholvrije maand toch niet helemaal jouw ding? Naast mocktails vind je ook genoeg ‘normale’ cocktails op het menu staan. Mét alchohol.

Opzoek naar meer inspiratie in Amsterdam? Wat dacht je van deze 11 lekkere lunchspots?

Alcoholvrije hotspots

1. MR Porter
Valt Dry January je toch wat zwaarder dan verwacht? Bij MR Porter slepen ze je er doorheen. Speciaal voor deze maand hebben de bartenders hun creativiteit losgelaten op een aantal virgin cocktails, zoals de Rose Julab of Herb Swizzle.

Spuistraat 175

2. Café Americain
Bij Café Americain drink je gin tonics, zonder de kater de volgende dag. Hier schenken ze namelijk de alcoholvrije versie van deze all time favourite klassieker. Neem plaats in de een van de ronde booths en geniet van een avond die je de volgende dag nog wél zal herinneren. Ook weleens leuk voor de verandering toch?

Leidsekade 97

3. Bardak
Wie het jaar niet alleen zonder alchohol, maar ook zonder ongezond eten wilt starten, is bij Bardak aan het juiste adres. Hier vindt je een groot aanbod aan gezonde gerechten en houden ze op maandag zelfs Vegan Monday. Neem hier een van de fruitige mocktails bij en die Dry January is plots zo zwaar niet meer.

Ferdinand Bolstraat 12

4. MOER
Als je dan toch gezond bezig bent, ga dan ook even langs bij MOER. Hier verwerken ze groenten namelijk niet alleen in gerechten, maar ook in de cocktails. Heb je een favoriete groente, en wil je die graag omgetoverd zien in een drankje? Dat kan. Laat het de barman weten en hij tovert jouw gekozen groente om in een ware cocktail. Zonder alcohol natuurlijk.

Amstelveenseweg 7

5. Brooks
Of je er nu het weekend in luidt tijdens de Friday Night Live, op je (kater-vrije) zondag aanschuift voor de Boozy Brunch of simpelweg een hapje komt eten, bij Brooks is het altijd gezellig. Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens deze momenten niet voor de verleiding van een alcoholisch drankje valt, heeft Brooks een aantal non-alcoholische boozy refreshments op het menu staan.

Beethovenstraat 43

Genoeg inspiratie om je goede voornemen te laten slagen! En zo niet, dan is het voor je het weet weer februari en is iedereen Dry January allang weer vergeten. Cheers!

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *