Dry January | 5x hier drink je de lekkerste virgin cocktails in Amsterdam

Blog post

Dry January, jaren lang moest ik er niks van hebben. Ik vond het grote onzin en zag het nut er allerminst van in. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben geen zuipschuit, maar kan een feestje op z’n tijd (lees: ieder weekend) best waarderen en ben ook niet vies van zo nu en dan een alcoholische versnapering, of twee, of drie. Ook in 2018 feestte ik er vrolijk op door. Tot ik zo tegen het einde van het jaar er steeds vaker over na begon te denken eens een maand geen alchohol te drinken. Ik was eigenlijk wel benieuwd of ik mij fitter en scherper zou voelen. Daarnaast zag ik het – competitief als ik ben – als een leuke uitdaging. Tel hierbij op dat het een makkelijke manier is om wat geld te besparen en het idee voor een alcoholvrije maand was geboren.

Niet alleen

Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Er zijn namelijk heel wat vriendinnen die (op de momenten dat ze met mij zijn) met mij mee doen en ook buiten mijn directe omgeving valt het mij op dat steeds meer mensen aan Dry January doen. Goed, hartstikke leuk een aardig natuurlijk, zo’n alcoholvrije maand, maar om nu de hele maand op de spa blauw en wortelsap te gaan leven, gaat ook weer wat ver. Daarom in dit artikel zeven gezellige bars, waar ze heerlijke virgin cocktails serveren. En mocht je zo halverwege de avond toch doen besluiten dat zo’n alcoholvrije maand niet helemaal jouw ding is, hebben ze net zo lekkere ‘normale’ cocktails op het menu staan. Mét alchohol.

Alcoholvrije hotspots

1. MR Porter
Valt Dry January je toch wat zwaarder dan verwacht? Bij MR Porter slepen ze je er doorheen. Speciaal voor deze maand hebben de bartenders hun creativiteit losgelaten op een aantal virgin cocktails, zoals de Rose Julab of Herb Swizzle.

Spuistraat 175

2. Café Americain
Bij Café Americain drink je gin tonics, zonder de kater de volgende dag. Hier schenken ze namelijk de alcoholvrije versie van deze all time favourite klassieker. Neem plaats in de een van de ronde booths en geniet van een avond die je de volgende dag nog wél zal herinneren. Ook weleens leuk voor de verandering toch?

Leidsekade 97

3. Bardak
Voor wie het jaar niet alleen zonder alchohol, maar ook zonder ongezond eten wilt starten, is bij Bardak aan het juiste adres. Hier vindt je een groot aanbod aan gezonde gerechten en houden ze op maandag zelfs Vegan Monday. Neem hier een van de fruitige mocktails bij en die Dry January is plots zo zwaar niet meer.

Ferdinand Bolstraat 12

4. MOER
Als je dan toch gezond bezig bent, ga dan ook even langs bij MOER. Hier verwerken ze groenten namelijk niet alleen in gerechten, maar ook in de cocktails. Heb je een favoriete groente, en wil je die graag omgetoverd zien in een drankje? Dat kan. Laat het de barman weten en hij tovert jouw gekozen groente om in een ware cocktail… zonder alcohol natuurlijk.

Amstelveenseweg 7

5. Brooks
Of je er nu het weekend in luidt tijdens de Friday Night Live, op je (kater-vrije) zondag aanschuift voor de Boozy Brunch of simpelweg een hapje komt eten, bij Brooks is het altijd gezellig. Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens deze momenten niet voor de verleiding valt een alcoholisch drankje te drinken, heeft Brooks een aantal non-alcoholische boozy refreshments op het menu staan.

Beethovenstraat 43

Genoeg inspiratie om je goede voornemen te laten slagen! En zo niet? Dan is het voor je het weet weer februari en is iedereen Dry January allang weer vergeten. Cheers!

Opzoek naar meer inspiratie in Amsterdam? Wat dacht je van deze 11 lekkere lunchspots?

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *