5 x mijn favoriete flex werkplekken in Amsterdam-Oost

Blog post

Flex werkplekken, we kunnen niet meer zonder. Of je nu je scriptie aan het schrijven bent, net als freelancer aan de slag bent gegaan of gewoon simpelweg zo nu en dan buiten je grijze kantoorruimte wilt werken. Anno 2019 werken we massaal vanuit koffietentjes en andere flex werkplekken. Ook ik besteed mijn freelancende uurtjes met liefde in een knus café. Kop koffie binnen handbereik, relaxt muziekje op de achtergrond en knallen maar. In de grote steden schiet de een na de andere flex werkplek slash koffiebar de grond uit. Hartstikke fijn natuurlijk, maar waar werk je nou het prettigst?

Benieuwd naar nog meer leuke hotspots in Amsterdam-Oost? Ga dan eens langs bij Box Sociaal.

 Favorieten flex werkplekken in Amsterdam-Oost


Laatst bijgewerkt: september 2019

Note: De cafés in deze lijst zijn niet uitsluitend bedoelt als flex werkplek, maar flexwerkers zijn hier zeker welkom.

1. Bar botanique
De ideale plek tegen een winterdip. De naam verklapt het al, bij Bar Botanique waan je je even in de tropen. Op grijze, regenachtige dagen verstop ik mij het liefst met mijn laptop achter een van hun grote tropische planten. Fijn muziekje op de achtergrond en voor ik het weet, heb ik mijn to-do list afgewerkt.

2. Benji’s
De Wibautstraat mag dan niet de mooiste straat van Amsterdam zijn, fijne koffietentjes, daar heeft de straat geen gebrek aan. Eén van die plekken is Benji’s. Waar het publiek bij bovenstaande cafés naast flexwerkers ook voor een groot deel uit ‘normale’ bezoekers bestaat, is het merendeel van de tafeltjes bij Benji’s bezet door druk typende, werkende mensen. De perfecte plek voor wie zich graag tussen gelijkgestemde begeeft.

3. Coffee and Friends
Eén van de meest knusse cafés van de stad. Dat is hoe Coffee and Friends het best te omschrijven valt. De relaxte sfeer die er hangt, is één van de redenen dat ik hier graag kom. Tel hier de knusse inrichting bij op en je begrijpt waarom je hier heen wilt.

coffee, koffie, koffietentjes Amsterdam, flex werkplekken Amsterdam

4. Louie Louie
Stijlvol interieur, grote ramen en heerlijk eten. Dat is Louie Louie in een notendop. Waar ik hier ‘s avonds graag kom voor een drankje, is het hier overdag prima vertoeven met je laptop. Ook – of eigenlijk vooral – op zonnige dagen is dit een heerlijke plek, met dank aan het ruime, zonovergoten buitenterras.

5. The Breakfast Club
Hier kom je natuurlijk voor de heerlijke chicken waffles of stapel versgebakken pancakes, maar dat is niet de enige reden voor een bezoekje aan de op de Wibautstaat gelegen vestiging van The Breakfast Club. Dankzij de goede wifi-verbinding, fijne sfeer en natuurlijk het heerlijke eten is deze plek ook perfect geschikt als workspot.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *