10 x de handigste food hacks

Blog post

Al zo lang als dat ik voor mijn eigen eten moet zorgen, heb ik een haat liefde relatie met koken gehad. Het ene moment stap ik vol goede moed de keuken in, om vervolgens na tien minuten ijverig snijden, koken en bakken erachter te komen dat ik geen flauw idee heb wat ik nu eigenlijk aan het doen ben. Soms pakt dit geheel onverwachts goed uit, soms helaas wat minder.

Toch hoeft koken lang niet zo lastig te zijn als ik altijd gedacht heb. De basis van een geslaagd gerecht bestaat namelijk simpelweg uit het op de juiste manier combineren van goed bij elkaar passende smaken en kruiden. Nu ben ik de lulligste niet en aangezien ik hier zelf de nodige baat bij heb gehad, deel ik graag deze 10 food hacks met je. Mislukte maaltijden behoren vanaf nu af aan voorgoed tot de verleden tijd. Eet smakelijk!

Combineren is key

  1. Kaas + honing + pijnboompitten: Alhoewel ik deze combinatie nog nooit geprobeerd heb, kan ik er heel kort over zijn. Dit klinkt simpelweg overheerlijk.
  2. Tomaten + knoflook + basilicum:  Met deze producten als basis creëer je gemakkelijk een frisse, zomerse salade of een warm, winters soepje
  3. Rode bieten + geitenkaas + ongezouten noten: Salades, snacks, pasta’s, het maakt niet uit wat je er van maakt. Deze producten geven ieder gerecht een fijne smaak.
  4. Aardappelen + dille: Voeg wat dille toe tijdens het bakken van je aardappels voor de perfecte finishing touch.
  5. Aardappelen + nootmuskaat: Net als in de combinatie hierboven voegt deze smaak net wat extra’s toe aan de – eerlijk is eerlijk – toch ietwat saaie aardappel.
  6. Appel + kaneel: Deze combinatie kende je misschien al, maar dat maakt het niet minder lekker. De combinatie wordt nog lekkerder door het te mengen met yoghurt of havermout. En wist je dat behalve appel, kaneel ook heel gezond is? Het werkt ontstekingsremmend, verlaagd de bloedsuikerspiegel en bevordert de spijsvertering. Een win-winsituatie dus!
  7. Peer + blauwe kaas: Dit had je misschien niet zo snel bij elkaar verwacht, maar smaakt heerlijk fris samen. Lekker voor door een salade of een warm gerecht, zoals een ovenschotel.
  8. Kip + sinaasappel: Het klinkt misschien niet erg voor de hand liggend, maar sinaasappel geeft kip een frisse smaak. knijp het sap uit de sinaasappel op de gebakken kip of snijd de sinaasappel in stukjes en meng het door een kipsalade.
  9. Vis + venkel: Venkel mag er dan een beetje uitzien als dille, het smaakt beslist niet hetzelfde. Door de meer anijsachtige smaak van de venkel, smaakt het goed met vis.
  10. Ham + meloen: Deze combinatie is een van mijn persoonlijke favorieten voor een zomerse maaltijd. Vooral voor de combinatie met parmaham, mag je mij ‘s nachts wakker maken.

Koken in stijl

Nu wordt koken natuurlijk nog een stuk leuker, wanneer je dit doet in een mooie keuken. Neem voor inspiratie eens een kijkje op de website van Grando, waar ze naast keukens ook super stijlvolle badkamers hebben.

Benieuwd naar meer lekkere food combi’s? Probeer eens de aardbei-banaan smoothie.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *