Goal Diggers – Nanne van Hout: ‘Ik doe wat ik het allerleukst vind’

Blog post

Ze is met fashiable.nl een blogger van het eerste uur en is standaard te spotten met een camera in haar hand. Meet Nanne, een creatieve duizendpoot die eerder dit jaar de sprong waagde en haar vaste baan op gaf, om zich volledig te richten op haar passies: schrijven en fotografie.

Voor de rubriek Goal Diggers ga ik in gesprek met powervrouwen die hun dromen najagen en zich hierin door niets of niemand tegen laten houden. Dit keer: Nanne van Hout

Even voorstellen

Hi! Kan je jezelf kort voorstellen?
‘Ik ben Nanne van Hout, 25 jaar oud en online content creator. Al tien jaar lang schrijf ik op Fashiable.nl over reistips in binnen- en buitenland, lekker eten en drinken en betaalbare mode. Naast mijn lifestyle website werk ik ook als freelance fotograaf, gefocust op horeca, portretten en events. In mijn vrije tijd ben ik veel in de bioscoop te vinden, struin ik graag kringloop winkels af en eet ik het liefst iedere dag sushi of pizza met artisjok en knoflooksaus.’

Je bent sinds kort aan de slag gegaan als fulltime freelancer. Hoe bevalt dit tot nu toe en wat heb je hiervoor precies gedaan?
‘Klopt, ik werk sinds eind april voor mezelf. Het bevalt ontzettend goed tot nu toe. Het geeft enorm veel vrijheid om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Ik werk waar en wanneer ik wil en werk geregeld samen met vriendinnen die ook freelancen.  Ik doe wat ik het allerleukst vind en waar ik veel energie uithaal. Hiervoor werkte ik als content marketeer bij een restaurantgids en inmiddels is het ook alweer een jaar geleden dat ik mijn hbo-diploma behaalde voor de studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.
’

Dromen

Wat was je droom toen je een klein meisje was?
‘Ik kan me nog goed herinneren dat we op de basisschool werden geïntroduceerd met ‘Wat wil jij worden als je later groot bent?’. Een X-aantal beroepen stond op een poster afgebeeld. Op de een of andere manier was ik altijd gefascineerd door de serveerster. Dat leek me lange tijd geweldig. Flash forward naar vandaag de dag: je moet mij écht niet met een dienblad laten rondlopen. Tenzij je wilt dat je dure champagneglazen in honderdduizend stukjes op de grond liggen.’

Een van de grote voordelen van het leven als freelancer is dat je overal ter wereld zou kunnen werken. Is het een droom om ooit een periode vanuit een ander land te werken?

‘Jaaa! Nog meer dan een aantal jaar geleden eigenlijk. Gedurende mijn opleiding had ik nooit de ambitie om voor een langere periode naar het buitenland te gaan. Ik vond het wel fijn in Nederland. Nu ik eigen baas ben en met mijn werk in principe overal aan de slag kan, begint het toch wel te kriebelen. Mijn vriend en ik delen dezelfde ambitie, dus dan wordt zo’n droom ineens heel realistisch.’

Naast het bloggen ben je actief bezig met fotografie, kun je daar iets meer over vertellen?

‘Dankzij Fashiable.nl heb ik een liefde voor fotografie ontwikkeld. Op mijn 17e kocht ik van mijn gespaarde geld mijn allereerste spiegelreflexcamera. Vanaf toen had ik de smaak te pakken en was ik altijd met een camera in mijn hand te vinden. Vandaag de dag ben ik gefocust op horeca-, portret- en eventfotografie. Een vrij breed spectrum dus, maar ik vind het tof om zowel de spontaniteit van mensen als een gedekte tafel te fotograferen. Mijn werk kun je bekijken op Nannevanhout.nl.’

Wat zou je willen meegeven aan iedereen die de droom heeft voor zichzelf te beginnen maar dit ook een beetje eng vindt?
‘Het klinkt cliché, maar is het echt waar: gewoon doen! Onzekerheid en geld waren voor mij twee grote factoren om het lange tijd niet te doen, terwijl de deur altijd al op een kier stond. Ik heb gemerkt dat het mij pas lukte toen ik er volledig voor ging. Wanneer je nog andere prioriteiten hebt, kan het – in mijn geval – lastig zijn om de juiste balans te vinden. En nog een tip: schreeuw van de daken wat je dromen en ambities zijn, want er zijn genoeg mensen die je hierbij willen helpen. ‘

Wat zijn je toekomstdromen?
‘In de verre toekomst kijken geeft mij altijd een beangstigd gevoel. Ik ben eerder iemand die van dag tot dag leeft en naar doelen op korter termijn kijkt. Zo wil ik graag ontdekken wat ik nog meer uit mijn huidige ondernemingen kan halen. En natuurlijk blijven ontdekken waar mijn grootste passies liggen en hieromheen mijn succes bouwen. Verder heb ik nog heel veel plannen en dromen, zoals het uitbrengen van een boek. En zoals ik net al zei, lijkt het me onwijs gaaf om een tijdje in het buitenland te wonen en werken.’

Welk advies zou je aan je 16-jarige ik willen geven?
‘Dat ik mezelf niets moet aantrekken van mijn leeftijdsgenoten. Op mijn zestiende was ik een heel onzeker meisje en trok ik mij veel aan van wat anderen over mij zeiden. Mensen die mijn kledingstijl bijvoorbeeld oma-achtig vonden en me uitlachten omdat ik het internet (mijn blog dus) als uitlaatklep voor mijn liefde voor mode gebruikte. Het beïnvloedde me behoorlijk in mijn doen en laten, terwijl ik gewoon hartstikke trots op mezelf mocht zijn. Gelukkig heeft het me niet dusdanig beïnvloedt, want 10 jaar later ben ik nog steeds op het internet te vinden.’

Wil je meer over Nanne te weten komen? Volg haar op Instagram: @fashiable.

Heb jij een grote passie of inspirerend verhaal en lijkt het je leuk ook geïnterviewd te worden voor deze rubriek? Neem dan gerust contact met mij op en wie weet lees je hier binnenkort jouw verhaal. 

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *