5 x high tea hotspots in Amsterdam

Blog post

Er zijn weinig dingen in het leven fijner dan van bijkletsen met vriendinnen onder het genot van een high tea. Scones, taartjes, en sandwiches, kom maar door. Het feit dat je na afloop steevast kotsmisselijk de deur uit rolt en je voorneemt nooit meer iets ongezonds te eten, nemen we maar even voorlief. Ach dat ben je ten slotte toch in no time weer vergeten. Op zoek naar inspiratie voor een high tea in Amsterdam? Dit is waar je heen wilt.

Laatste update: juni 2020

5 x High tea’en in Amsterdam

1. Café Americain
Het aan het Leidseplein gelegen Café Americain is waarschijnlijk niet de eerst plek die in je op komt wanneer je aan een high tea in Amsterdam denkt. En dat is zonde, want het klassieke interieur en de warme sfeer maken het café de perfecte plek voor een high tea. Kies voor de High Tea Royale, een combinatie van macarons en petit fours met hartige creaties als finger sandwiches en Boeuf Bourgeon. Toch zin in iets anders? Probeer dan een van hun ‘teatails‘ – oftewel, cocktails met thee.

2. Majesteit Taart
Majesteit Taart is alles wat er in je opkomt wanneer je aan een high tea denkt. Een knus interieur, voorzien van zachte kleuren en de meest goddelijk uitziende taarten. Belangrijk detail: je eet hier de allerlekkerste red velvet cupcakes ever. Naast heerlijke taarten serveren ze hier ook verantwoorde varianten, met gluten- en suikervrije opties.

3. Lavinia Good food
Bij Lavinia Good Food kom je niet alleen voor een lekkere lunch, maar ook voor een high tea. Geheel in stijl van Lavinia Good Food serveren ze hier geen standaard high tea, maar de vegan variant. Heerlijke hartige en zoete gerechtjes, waar het water je spontaan van in de mond loopt.

high tea amsterdam

4. Sticky Fingers
Bij Sticky Fingers kom je niet voor een gewone high tea. Nee, hier doen ze aan slow tea. De perfecte oplossing voor wanneer je een break van het drukke leven wilt, (wie wilt dat nou niet zo nu en dan) om vervolgens tot rust te komen onder het genot van een kop thee en heel veel lekkers. En over het perfecte insta shot hoef je je ook geen zorgen te maken. Bij aankomst gaan de telefoons namelijk in een kluis, zodat je je volledig op je mede slow tea’ ers kunt richten.

5. Tassenmuseum Hendrikje (permanent gesloten)
Drink je je kopje thee graag in stijl? Dan is dit de ideale locatie. In de klassieke zeventiende- en achttiende eeuwse kamers van het museumrestaurant serveert Tassenmuseum Hendrikje een Fashion High Tea. Geheel in stijl wordt je ontvangen met een glas prosecco, om vervolgens het ene na het andere hartige en zoete gerechtje voorgeschoteld te krijgen. Net als de rest van dit overzicht wederom goddelijk lekker.

Op zoek naar must visit plekken in andere steden? Deze 7 Leidse hotspots zijn absoluut het bezoeken waard!

high tea amsterdam

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *