5 x de high tea highlights van Amsterdam

Blog post

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik blijer van word dan van bijkletsen met vriendinnen onder het genot van een high tea. Scones, taartjes, sandwiches, kom maar door. Het feit dat ik na afloop steevast kotsmisselijk de deur uit rol en mij voorneem nooit meer iets ongezonds te eten, ben ik altijd in no time weer vergeten. Benieuwd waar je het lekkerst kunt high tea’en?

Mijn favorieten in Amsterdam

1. Café Americain
Het aan het Leidseplein gelegen Café Americain is waarschijnlijk niet de eerst plek die in je op komt wanneer je aan een high tea denkt. En dat is zonde, want het klassieke interieur en de warme sfeer maken het café de perfecte plek voor een high tea. Kies voor de High Tea Royale, een combinatie van macarons en petit fours met hartige creaties als finger sandwiches en Boeuf Bourgeon. Toch zin in iets anders? Probeer dan een van hun ‘teatails‘ – oftewel, cocktails met thee.

2. Majesteit Taart
Majesteit Taart is alles wat er in je opkomt wanneer je aan een high tea denkt. Een knus interieur, voorzien van zachte kleuren en de meest goddelijk uitziende taarten. Belangrijk detail: je eet hier de allerlekkerste red velvet cupcakes ever. Naast heerlijke taarten serveren ze hier ook een verantwoorde variant, met gluten- en suikervrije opties.

3. Lavinia Good food
Lavinia Good Food, een van mijn favoriete spots voor een kop koffie in het centrum. Wat ik niet wist, is dat je hier ook kunt high tea’en! Een extra reden dus om deze fijne plek vaker te bezoeken. Geheel in stijl van Lavinia Good Food heb je hier geen standaard high tea, maar de vegan variant. Heerlijke hartige en zoete gerechtjes, waar het water je spontaan van in de mond loopt.

4. Sticky Fingers
Bij Sticky Fingers geen gewone high tea. Nee, hier doen ze aan slow tea. De perfecte oplossing voor wanneer je een break van je drukke leven wilt, (want wie wilt dat nou niet zo nu en dan) om vervolgens onder het genot van een kop thee en heel veel lekkers helemaal tot rust te komen. En over het perfecte insta shot hoef je je ook geen zorgen te maken. Bij aankomst gaan de telefoons namelijk in een kluis, zodat je je volledig op je mede slow tea’ ers kunt richten.

5. Tassenmuseum Hendrikje
Drink je je kopje thee graag in stijl? Dan is dit de ideale locatie. In de klassieke zeventiende- en achttiende eeuwse kamers van het museumrestaurant serveert Tassenmuseum Hendrikje een Fashion High Tea. Geheel in stijl wordt je ontvangen met een glas prosecco, om vervolgens het ene na het andere hartige en zoete gerechtje voorgeschoteld te krijgen. Net als de rest van dit overzicht wederom goddelijk lekker.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *