7x hotspots in Leiden

Blog post

Je vindt er grachten, mooie oude gebouwen, een hoop fijne horeca hotspots en scoort er de mooiste vintage parels. En dat alles binnen een klein, compact centrum, waar zich alles op loopafstand bevindt. Ik heb het over Leiden. De stad komt bij velen niet als eerste in hen op wanneer ze denken aan een dagje winkelen. Geheel onterecht, want het kleine, knusse centrum van de stad heeft een hoop leuks te bieden. Deze zeven Leidse hotspots mag je niet missen.

Op zoek naar meer inspiratie voor een dagje weg? In deze post lees je alles over de hotspots van Delft.

Eten & drinken

1. Lavendi Coffee
Wanneer je in Leiden bent aangekomen, kun je direct neerploffen bij Lavendi Coffee voor een – hoe verassend – goede kop koffie. De stijlvolle koffiebar bevindt zich op struikel afstand van het station en is daarmee de ideale eerste stop tijdens een dagje Leiden.

Steenstraat 12

Hotspots Leiden

Combineer je een dagje Leiden liever met een nachtje weg? Neem dan eens een kijkje bij Hotels.nl of Fletcher Hotels voor een uitgebreid overzicht van betaalbare hotels in Leiden.

2. ROOS
Gevestigd aan de gezellige Botermarkt bevindt zich ROOS. Bij ROOS kan je de hele dag door terecht voor een vers bereide maaltijd of snack. Bij ROOS werken ze enkel met verse producten, die voor een groot deel zelf bereid worden. Tip: je kunt hier behalve voor ontbijt of lunch ook terecht voor een heerlijke huisgemaakte high tea.

Botermarkt 12

3. Paco Ciao
Zonder twijfel de meest opvallende hotspot van de stad is Paco Ciao. Een eerste bezoek aan Paco Ciao verloopt bij de meeste bezoekers niet zonder de nodige verwarring. Bij binnenkomst stap je namelijk niet direct het restaurant binnen, maar een ouderwetse slaapkamer. Nadat wij het gebouw drie keer in en uitgelopen waren en elkaar vol verwarring aan hadden gekeken, ‘want het was toch echt hier?’ ontdekten wij de geheime ingang die naar het restaurant leidde. Kleine tip: het heeft iets te maken met een deur. 😉 Dit obstakel eenmaal doorstaan, begeef je je in een stijlvol restaurant, waar het kiezen van een gerecht nog knap lastig is, met zoveel lekkers op de kaart.

Stationsweg 25

Paco Ciao

4. Galerie Café Leidse Lente
Moe van al dat winkelen? Zak dan lekker neer op een van de comfortabele stoelen bij Leidse Lente. Dit café is met haar vintage interieur, grote zachte stoelen en sfeervolle binnentuin de ideale plek om even bij te komen. Behalve voor een hapje of drankje kun je hier ook terecht voor workshops, livemuziek en andere evenementen. Houd de website van Leidse Lente in de gaten voor he actuele programma.

Haagweg 4

Vintage winkels

Naast een groot aanbod aan restaurants, cafés en koffiebars vindt je in Leiden ook heel veel winkels. Behalve de standaard ketens heeft Leiden ook een aantal verstopte parels, waaronder deze vintage winkels.

Vintage winkels Leiden

5. Hartendief
Hartendief omschrijft zichzelf als een winkel vol “kleding met ervaring”.  De mooiste vintage items zijn hier voor je verzameld, met een ruime keuze uit vele verschillende merken.

Breestraat 171

Naast de vintage winkels ook op zoek naar de nieuwste items van de grotere ketens? Natuurlijk vind je in het centrum van Leiden ook grote ketens, zoals Dille & Kamille en Omoda.

6. VNTG
VNTG is gespecialiseerd in duurzaamheid. In deze kleine maar overzichtelijke winkel, vind je de meest unieke tweedehands pareltjes.

Botermarkt 11

vinage winkels leiden

7. Vintage Island
Misschien ken je Vintage Island al. De vintage modeketen heeft maar liefst zeven vestigingen in Nederland en dat is niet voor niets. Bij Vintage Island vind je de meest toffe collecties, die voor een deel geïmporteerd worden vanuit Amerika. Zeker een bezoekje waard!

Nieuwe Rijn 22

Vintage winkels, vintage island

 

hotspots leiden

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *