Hotspots Valencia | De leukste koffietentjes

Blog post

In Valencia schoten de afgelopen jaren heel wat fijne hotspots uit de grond. En dat is ook niet zo gek. Ieder jaar ontdekken weer nieuwe mensen waarom Valencia de ideale stad is voor een korte citytrip of relaxte vakantie. En omdat je ook (of misschien wel juist) op vakantie goede koffie wilt drinken en je schaarse tijd niet wilt verdoen aan het zoeken naar een plek waar ze goede koffie serveren, hierbij een overzicht van de leukste koffie hotspots van Valencia.

1. Cappuccino
Met meerdere vestigingen, waaronder op Ibiza en Mallorca, is cappuccino een wat bekendere Spaanse keten, maar daardoor absoluut niet minder leuk. Het sfeervolle terras bevindt zich aan Plaza de la Reine en is daarmee het perfecte startpunt van een dagje shoppen in het centrum van de stad.

2. Dulce de Leche
Zoals de naam al doet verklappen, heb je hier naast koffie de keuze uit een oneindig aanbod aan sweet treats. Alleen al bij het zien hiervan loopt het water je in de mond. Tevens ook de perfecte plek voor een zondagse brunch. Reserveer alleen wel even van te voren, want je bent niet de enige met dit plan.

3. Bluebell Coffee
Goede koffie, leuk interieur en een sfeervolle binnentuin, dat is hoe het in Ruzafa gelegen Bluebell Coffee het beste omschreven kan worden. Stap na je koffie ook even binnen bij de ernaast gelegen winkeltje Hinojo Bazar voor hebberig-makende accessoires.

Bluebell Coffee, hotspots valencia

4. Artysana
Ook gelegen in Ruzafa en tevens voorzien van schattige binnentuin. Bij Artysana scoor je voor een prikkie een lekkere lunch en is tevens een fijne plek om je laptop open te klappen.

5. Flying bean
Liefhebbers van havermelk, markeer Flying Bean op je lijstje, want in tegenstelling tot de meeste andere hotspots in Valencia, serveren ze hier de enige echte havermelk van Oatly. En ja, laten we eerlijk zijn – niks ten nadele van andere merken – maar deze is toch gewoon het lekkerst. Naast het restaurant bevindt zich tevens ook een bijbehorende coworkingspace, waar je voor een goede prijs een bureau kunt huren. Ideaal voor wie een tijdje vanuit Valencia wilt werken.

6. La Mas Bonita en Boa Beach
Ook aan het strand bevinden zich een aantal fijne hotspots. De meest bekende is waarschijnlijk La Mas Bonita. Met haar zomerse interieur, terras met zeezicht én tropische binnentuin is deze beachspot geliefd bij zowel locals als toeristen. Maar dit is niet de enige aan het strand gelegen hotspots. Ook Boa Beach is met haar Bali-achtige vibes een plek die niet aan dit lijsjte mag ontbreken. Als je geen zin hebt om lang te moeten wachten voor een tafeltje, is het voor beide restaurants wel verstandig om van te voren te reserveren.

la mas bonita, Boa beach, hotspots valencia

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *