Travel | 7x inpaktips voor reizen met handbagage

Blog post

Stedentrip of korte vakantie naar het buitenland op de planning staan? Bespaar jezelf een hoop geld en gesjouw en probeer eens met alleen handbagage te reizen. Klinkt dat als een onmogelijke opgave? Ik begrijp het, het vergt het nodige organisatietalent om al je beautyproducten (die ook nog eens aan de maximum vloeistofeisen moeten voldoen), een aantal flawless outfits én bijpassende schoenen in één klein koffertje te proppen. Toch is het mogelijk. Hierbij een aantal handige inpaktips, om je op weg te helpen.

  1. Maak setjes kleding: Door van te voren te bepalen welke outfits je gaat dragen, voorkom je dat je te veel kleding meeneemt en heb je ter plaatse geen last van keuzestress.
  2. Rol je kleding opDoor je kleding op te rollen, kreukelt het een stuk minder dan wanneer je het opvouwt en neemt het ook nog een stuk minder ruimte in beslag. Een win-win situatie dus.
  3. Koop mini’s: Aangezien je slechts een paar dagen weg gaat, is het niet nodig om een grote fles shampoo en conditioneer mee te nemen en ook die hele tube tandpasta is iets wat overdreven. Koop in plaats daarvan een mini shampoo, conditioneer, tandpasta en deo bij de drogist. Deze zijn klein genoeg om mee te mogen in je handbagage en schelen ook nog eens een hoop gewicht. Vergeet je miniflesjes alleen niet in een geseald zakje te stoppen, want anders loop je nog steeds het risico dat ze weggegooid worden bij de douane.
  4. Draag je zwaarste items tijdens de reis: Is de temperatuur op de plaats van bestemming niet erg hoog? Probeer dan je dikste en zwaarste kledingstukken en schoenen aan te doen tijdens de reis en draag laag over laag, zodat je minder gewicht hoeft mee te nemen in je koffertje.
  5. Investeer in een lichtgewicht trolley: Door te investeren in een stevige trolley die ook nog eens licht van gewicht is, blijven er meer kilo’s over voor jouw spullen, waardoor je dus meer mee kunt nemen. Een stevige trolley is een goede investering. De prijs mag dan misschien wat aan de hoge kant zijn, op den duur is het nog altijd een stuk voordeliger dan een ieder jaar een goedkoper alternatief te kopen, die al uit elkaar valt als je er maar naar kijkt. Let bij het kopen van een trolley wel goed op de afmetingen, want iedere luchtvaartmaatschappij hanteert weer andere afmetingen voor handbagage.
  6. Neem je belangrijkste spullen mee in een handtas: Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het toegestaan om als handbagage een koffertje én een handtas mee te nemen. Organiseer je bagage daarom goed en zorg ervoor dat je belangrijke spullen, zoals je paspoort, ticket, telefoon, iets om te lezen en een (leeg) flesje in je handtas zitten en stop de spullen die je tijdens het reizen niet nodig hebt in je koffertje.
  7.  Stop je elektronica bovenop in je koffertje: Bij het scannen van je trolley bij de douane, moet je al je elektronische apparaten zoals je iPad, telefoon en camera eruit halen en in een apart bakje doen. Om te voorkomen dat je bij de – vaak toch al niet zo vrolijke – meneer of mevrouw van de douane eerst nog eens de gehele inhoud van je trolley ondersteboven moeten kiepen, kan ik je (uit eigen ervaring) erg aanraden om deze items bovenop te leggen. Scheelt je weer een hoop tijd en gedoe, waardoor er dus meer tijd over blijft om lekker te winkelen of cappuccino’s te drinken!Opzoek naar inspiratie voor de volgende stedentrip? In deze post tip ik je al mijn favoriete hotspots van Valencia.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *