Yara’s Diary | January

Blog post

Zo snel als december aan mij voorbij vloog, zo langzaam ging januari. Al telt deze maand exact evenveel dagen als de vorige, voor mijn gevoel heeft januari wel drie maanden geduurd. Nee, net als voor vele andere mensen is januari niet de door mij meest geliefde periode van het jaar. Maar genoeg gezeurd. Ook in deze maand maakte ik namelijk genoeg leuke dingen mee.


Allereerst blik ik nog even terug op eind december. Door de drukte rondom de feestdagen is er vorige maand geen Yara’s Diary verschenen, dus bij deze een korte terugblik. Kerst vierde ik met mijn familie. En de familie, die is natuurlijk niet compleet zonder onze kat Knut. Eerlijk is eerlijk, ik vond dit ook een beetje zielig, maar geef toe: schattig is het wel.


Ieder jaar rest weer dezelfde vraag: wat gaan we doen met oud en nieuw? Ik ben absoluut niet vies van een feestje, maar op de een of andere manier heb ik altijd een haat-liefdes-relatie met oud en nieuw gehad. De verwachtingen zijn vaak zo hoog, dat het op de avond zelf allemaal een beetje mwah mwah is. Zo niet dit jaar. samen met mijn vriendinnen ging ik naar een feest in Hotel Arena, waar we een super geslaagde avond hadden.


Na het vele eten en drinken in december, besloot ik in januari het roer om te gooien en op de gezonde tour te gaan. Normaal gesproken ben ik niet zo van de goede voornemens, maar dit keer besloot ik de uitdaging aan te gaan een maand geen alcohol te drinken. Yara aan de dry January, wie had dat nog eens gedacht… Ik niet in ieder geval. Toch ging het mij verassend goed af. Competitief als ik ben, zou ik iedereen natuurlijk wel even laten zien dat ik dit dus écht wel vol kon houden. Al moet ik zeggen dat het de eerste vrijdagavond wel even wennen was om – zoals je op de foto hierboven kunt zien – voor een ‘Natur frisk’ te kiezen. Maar geloof mij, alles went.


Naast het skippen van alcohol, besloot ik deze maand ook wat vaker te gaan koken. Ik ben een groot voorstander van gezond eten, maar dan wel het liefst in een zo gemakkelijk-mogelijke vorm. (Lees: alleen nog maar op te hoeven warmen)  Ook daar besloot ik deze maand wat aan te gaan doen. Nee, de prijs voor mooiste foto wint dit plaatje zeker niet, maar ik wilde het toch even delen. Waarschuwing: de volgende informatie kan als schokkend worden ervaren. Ik heb het namelijk voor elkaar gekregen om, bij gebrek aan een passende deksel, een plastic snijplank als deksel te gebruiken. Vervolgens keek ik na tien minuten zwáár verbaasd op bij het horen van een nogal vreemd geluid. Je raad het al, mijn snijplank was langzaam aan één geworden met mijn pan. Tja, misschien volgende keer toch maar weer voor die opwarmmaaltijd gaan…


Strandtenten alleen leuk in de zomer? Nee hoor! In Noordwijk toveren ze de zomerse hotspot De Branding ‘s winters namelijk om tot De Winter Lodge. Een knus en gezellig restaurant, pal op het strand. Met name op zonnige dagen de ultieme tip tegen een winterdip.


Behalve gevoel voor inrichting, kun je hier namelijk ook nog eens heerlijk eten.


Vorige week werkte ik twee dagen op het Nederlandse hoofdkantoor van Nike en hoe cheesy sommige quotes ook mogen zijn, hier zijn heeft op mij toch altijd weer een inspirerende werking.


Op de verjaardag van een van mijn lieve vriendinnetjes uit Kaapstad. Zo leuk om hen nog regelmatig te zien en herinneren op te halen.


Een van de fijnste dingen aan de winter? Het binnen gezellig maken, terwijl het buiten donker en koud is. Kaarsjes aan, chill playlist aan en relaxen maar. Al duurt die winter voor mij nog maar heel even. Begin februari zal ik namelijk voor bijna de gehele maand naar Kaapstad vertrekken!

Dit was het weer voor deze maand! Stay tuned voor het fotodagboek van februari, vol met zonnige foto’s vanuit het heerlijke Zuid-Afrika! Zelf ook een reis naar Kaapstad op de planning? Bekijk dan zeker eens mijn overzicht met koffie hotspots in Kaapstad.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *