Kerst in Londen | 5 tips voor de ultieme kerstmagie

Blog post

It’s the most wonderful time of the year! De dagen worden korter, de temperatuur lager; tijd om ons voor te bereiden op de allerleukste periode van het jaar: Kerstmis! Denk je aan kerstmagie, dan denk je aan Londen. Met haar betoverende kerstverlichting, gezellige kerstmarkten, overweldigende etalages, carol singers en dampende mokken mulled wine. Yes, please! Femke Kurstjens heeft een overizcht voor je samengesteld van de vijf must-sees voor een weekendje kerst-sightseeing in Londen.

1. Winter Wonder Land

Een activiteit die je niet mag (en kán) missen, is het in Hyde Park gelegen Winter WonderLand. Al 15 jaar lang wordt een deel van het park omgetoverd tot kerstparadijs. Je vindt er onder andere een kerstmarkt met meer dan 100 stalletjes, kerstshows, een schaatsbaan en een kermis. Uiteraard zal het ook je smaakpapillen aan niks ontbreken. En is het buiten niet koud genoeg? Maak dan een tussenstop in de ijsbar!
Entree: £0 – £7,50, afhankelijk van je timeslot

Kerst kun je natuurlijk niet alleen goed vieren in Londen, maar ook in Parijs. Zet deze acht hotspots maar alvast op je lijstje.

2. Covent Garden

Wil je de gezellige Engelse kerstsfeer opsnuiven? Neem dan een kijkje in de wijk Covent Garden! In het hart van deze wijk staat een overdekte markthal, Apple Market, die volledig  versierd is met de meest prachtige kerstballen en mistletoe ornamenten. Luister naar de straatmuzikanten, ga shoppen in de boetiekjes of droom weg bij de grote kerstboom op de Piazza. Even opwarmen? Duik dan vooral één van de gezellige pub in, zoals Nags Head.
Entree: Gratis

3. Harrods

Ben je met een dikke portemonnee op stap? Ga dan kerstinkopen doen bij het wereldberoemde Harrods. Dit warenhuis is met haar ruim 5.000 luxe merken verdeeld over zeven verdiepingen oprecht een attractie te noemen. Ook zonder uitpuilende bankrekening is Harrods een bijzonder uitje. Rondom kerst wordt alles uit de kast gehaald om de etalages met veel glitter & glamour aan te kleden. Ook binnen is aan kerstsfeer geen gebrek. Dwaal lekker door alle ruimtes, kwijl weg bij de designermerken en vergeet niet een warme chocolademelk met marshmallows te bestellen!
Entree: Gratis

4. Christmas lights

In de weken voor kerst kun je je volledig onderdompelen in een overdaad aan kerstlampjes. Van engelen tot vallende sterren, lichtpoorten en pakjes – om de paar meter twinkelt er wel een ander lichtje. Voor een echt overweldigend lichtfeest moet je absoluut naar de grote winkelstraten, zoals Oxford Street, Bond Street of Regent Street. Als je daar dan toch bent, neem een kleine detour naar Carnaby Street. Deze smalle winkelstraat wordt met gezellige pubs in de feestmaanden omgetoverd tot heus Kerstcarnaval.
Entree: Gratis

5. Southbank Centre Winter Festival

Ga je de Queen’s Walk (promenade aan de zuidelijke oever van de Theems, tussen Lambeth Bridge en Tower Bridge) wandelen? Dan is de kans groot dat je neus onderweg geprikkeld wordt door allerlei heerlijke geuren. Op deze route vind je namelijk het Southbank Centre Winter Festival. Voor veel Londenaren is dit festival een jaarlijkse traditie. Waan je even in de bergen wanneer je rondloopt tussen de houten chalets, smikkelt van de kaasfondue of geniet van hot mulled wine terwijl je uitkijkt op London Eye en Big Ben.
Entree: Gratis

You may also like

By Gast

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *