10 x koffietentjes in Kaapstad

Blog post

Als er één stad in de wereld is waar het aanbod aan leuke koffietentjes oneindig is, dan is het wel Kaapstad. En dat is nog niet alles, want naast het feit dat je op iedere hoek van de straat wel een leuke koffiebar vindt, is de koffie op de meeste plekken ook nog eens stuk goedkoper dan bij ons. Zo smaakt die havercappu toch nog net een beetje beter. Oh en klap je ook graag zo nu en dan je laptop open in een koffietentje? Ook dat is bij de meeste plekken – met dank aan de vele digital nomads in de stad – goed te doen. Wij hebben de leukste koffietentjes van Kaapstad voor je verzameld.

1. Naked Coffee 

De echte havermelk fan kan hier haar hart ophalen, want bij het in Sea Point gelegen Naked Coffee serveren ze – jawel – havermelk van Oatly. Maar dat is niet de enige reden om Naked te bezoeken, want ook voor een stevig ontbijt of goede lunch schuif je hier maar wat graag aan. De koffiebar beschikt over een klein buitenterras en een grote binnenruimte, waar – bij goed weer – alle ramen open kunnen, waardoor er een soort binnen-buiten gevoel ontstaat. Ander pluspunt van Naked is de snelle WiFi. Je vindt hier op doordeweekse dagen dan ook heel wat mensen verstopt achter een laptop.

2 Wisbeach Rd, Sea Point

2. Cushty Neighbourhood Deli

Vanwege de ligging midden in een woonwijk, is Cushty een plek waar je normaal wellicht wat minder snel zou komen. Toch is het meer dan de moeite waard hier een stukje voor om te reizen, want ook bij Cushty is het heerlijk vertoeven. Zowel binnen als buiten beschikken ze over een aantal gezellige zitplaatsen en ook voor goede WiFi ben je hier aan het juiste adres.

6 St George Rd, Green Point

3. Origin Coffee Roasters

Op zoek naar een ware koffie experience? Dan ben je bij Origin Coffee Roasters aan het juiste adres. Hier brouwen ze met veel passie en vakmanschap hun eigen koffie, die op vele plekken in de stad geserveerd wordt. Behalve voor goede koffie, kom je hier ook voor de gezellige sfeer én bevindt Origin zich in één van de gezelligste buurten van de stad: De Waterkant.

28 Hudson Street, De Waterkant

4. The Power and the Glory

Overdag kom je hier voor een goede kop koffie, vers bereide lunch of een gezonde juice. Zodra de avond valt opent het bijbehorende kroeg gedeelte haar deuren en kom je hier voor een goed glas wijn of een vers getapt biertje. We hebben het over The Power and the Glory, één van de absolute hotspots van de wijk Tamboerskloof.

13D Kloof Nek Road, Tamboerskloof

5. Charly’s Bakery

Bij zo ongeveer ieder koffietentje valt naast koffie wel iets lekkers voor bij de koffie te bestellen, maar bij Charly’s Bakery doen ze hier nog net even een schepje bovenop. Of zeg maar gerust schep. Verwacht hier namelijk geen bescheiden gebakje of klein koekje bij de koffie. Nee, hier kom je voor mega grote stukken versgebakken taart en prachtig gedecoreerde cupcakes. Alleen al bij de gedachte aan deze bakkerij loopt het water ons in de mond.

38 Canterbury Street, Zonnebloem

6. Batavia Café

Wanneer je in Kaapstad bent, mag een bezoekje aan de wijk Bo-Kaap natuurlijk niet ontbreken. Ondanks het feit dat de bekende wijk met de gekleurde huisjes door menig toerist (en local) bezocht wordt, vind je hier helaas weinig leuke koffietentjes. Batavia Café is hier een welkome uitzondering op. Het interieur van het café is – geheel in stijl van de wijk – lekker kleurrijk en de koffie is heerlijk. En niet alleen binnen kun je hier leuk zitten. Ook in de bijbehorende binnentuin is het prima vertoeven.

114 Church Street, Bo-Kaap

7. Honest Chocolate

Bij Honest Chocolate kom je voor een sterke kop koffie en – de naam verklapt het al – heerlijke chocola en ander lekkers. Net als bij Batavia Café kun je ook hier plaatsnemen in de knusse binnentuin, waar het dankzij de hoge muren bijna altijd windstil en daardoor aangenaam zitten is. En wie dacht dat je bij Honest Chocolate alleen overdag terecht kunt, heeft het mis. ‘s Avonds openen namelijk de deuren van de bijbehorende Gin Bar, waar je tot in de late uurtjes de lekkerste GT’s kunt drinken.

 64A Wale Street, CBD

Gin Bar. honest chocolate, koffietentjes kaapstad

8. Molten Toffee

Even snel een broodje eten, een koffie to go scoren of juist urenlang op je laptop werken. Molten Toffee is wederom een plek die niet aan het rijtje met leukste koffietentjes van Kaapstad mag ontbreken. Het café heeft meerdere vestigingen in de stad gekend, maar bevindt zich inmiddels op het altijd gezellige Kloof Street.

45b Kloof St, Gardens

9. Mucky Mary and the Bitch’s Tits at YARD

Dit koffietentje, gelegen in de wijk Gardens, ligt ietwat verstopt, maar als je het eenmaal gevonden hebt, begrijp je waarom die niet aan dit lijstje mag ontbreken. Ooit diende de locatie als garage, maar vandaag de dag kom je hier voor een stevige burger of goede kop koffie. De stoere, industriële inrichting en het heerlijke terras in de zon maken dit tot de ideale relax-spot.

6 Roodehek Street, Gardens

10. Strolla Restaurant & Bar

Zeg je vakantie, dan zeg je Strolla. Letterlijk ieder detail van dit vrolijke terras ademt zomer: tropische deuntjes, een heerlijk terras, wuivende palmbomen, een prachtig uitzicht over de oceaan en het bijbehorende zwembad (waar je helaas als niet-hotelgast geen gebruik van kunt maken). Hier drink je maar wat graag een kop koffie of verkoelend drankje na een zomerse wandeling over de boulevard.

309 Beach Road, Sea Point

koffietentjes kaapstad, restaurants kaapstad, strolla bar & restaurant kaapstad

Benieuwd naar meer koffietentjes en andere leuke plekken in Kaapstad? Hier vind je 15 hotspots in Kaapstad en de Westkaap.

Nooit meer iets missen? Volg Yara’s Little Notes ook op Instagram en Pinterest!

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post