9x tips voor een low budget vakantie

Blog post

De zomer mag dan op zijn eind lopen, dat betekent niet dat het daarmee ook klaar hoeft te zijn met de vakanties. Vaak krijg ik van mensen de vraag hoe ik toch zo vaak op vakantie kan gaan. Het antwoord is simpel, een vakantie is namelijk zo duur als je het zelf maakt. Daarom in deze post, acht tips voor een low budget vakantie.

1. Reis met alleen handbagage
Door enkel met handbagage te reizen, bespaar je jezelf een hoop kosten én een hoop gesjouw. Voor een tweeweekse vakantie is dit idee misschien iets te ambitieus, maar voor een weekendje weg is het zeker het proberen waard.

handbagage, inpaktips

2.  Skyscanner
De website Skyscanner vergelijkt via welke luchtvaartmaatschappij en op welke dag je het goedkoopst naar jouw bestemming kunt vliegen.

3. Ticket sale
Boek je ticket tijdens de ticket sale. De meeste maatschappijen doen dit in januari en in september. Als je niet last minute hoeft te vertrekken, is het handig om het boeken van je ticket uit te stellen tot de sale, want ook dit kan je behoorlijk veel geld schelen.

4. Boek heel vroeg of juist heel laat
Het is eigenlijk heel simpel, wanneer je je vakantie heel lang van te voren boekt, profiteer je van de vroegboekkorting en wanneer je het heel kort voor vertrek boekt, van voordelige last minutes. Het enige risico van een last minute vakantie is dat het aanbod van hotels en appartementen kleiner is.

5. Zoover
Heb je de perfecte accomodatie gevonden? Kijk dan op Zoover via welke reisorganisatie je jouw vakantie het goedkoopst kunt boeken. Voor dezelfde reis betaal je namelijk bij de ene aanbieder soms veel meer dan bij de andere aanbieder.

6. Mijd het weekend
Zowel voor het boeken van een vakantie als voor de dag van vertrek geldt, doe het doordeweeks. In het weekend boeken de meeste mensen namelijk hun ticket of vakantie, waardoor de prijzen in het weekend hoger liggen. Ook vertrekken kun je beter niet in het weekend doen. De prijs ligt dan namelijk een stuk hoger dan op een doordeweekse dag. Plan je stedentrip daarom eens van maandag tot donderdag in plaats van in het weekend. 

7. Oost-Europa
Weinig geld, maar wel de behoefte om er even tussenuit te gaan? Denk dan eens aan een stedentrip naar Oost-Europa. Steden als Warschau en Tallin zijn weer eens wat anders dan Barcelona of Parijs en een stuk goedkoper.

kaart, map, roadtrip, vakantie

8. Accommodatie
Je accommodatie is vaak het meest prijzige gedeelte van de reis. Toch hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Je kunt bij een Airbnb bijvoorbeeld ook kiezen voor het huren van alleen een kamer, in plaats van een geheel appartement. Daarnaast kun je natuurlijk ook in een hostel overnachten of kiezen voor Couch Surfing. Het idee hierachter is dat je, zoals de naam al zegt, voor één of twee nachten bij iemand op de bank slaapt, zonder daar geld voor te betalen. Het verschilt natuurlijk per situatie of je daadwerkelijk op de bank slaapt, of gewoon in een logeerbed. Ander bijkomend voordeel wanneer je bij een host is huis slaapt, is dat de eigenaar meestal een local is en je dus van handige tips over je bestemming kan voorzien.

9. Vakantie in eigen land
Wie zegt dat je voor een vakantie altijd ver moet reizen? Ook in eigen land kun je er even helemaal tussenuit en dit is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je naar de andere kant van Europa afreist. Vooral wanneer je voor een goedkope last minute in Nederland gaat, zijn er tal van opties.

 

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *