11 x lekker lunchen in Amsterdam

Blog post

Als er één stad in Nederland is waar je goed kunt lunchen, dan is het wel Amsterdam. Op iedere hoek van de straat bevindt zich de ene na de andere hippe hotspot, met ieder hun eigen specialiteiten. Van pancakes tot panini’s en van sapjes tot salade’s. Waar je voorkeur ook naar uit gaat. Het is er. Kan je door het eindeloze aanbod aan Amsterdamse lunchtentjes inmiddels de bomen door het bos niet meer zien? Deze lunchspots mogen niet aan je lijstje ontbreken!

laatste update: mei 2020

Op zoek naar meer leuke plekken in Amsterdam, breng dan eens een bezoekje aan deze hotspots in de Pijp.

Lekker lunchen in Amsterdam

1. Metropolitain

Het fijne aan Metropolitain is dat het zich midden in het centrum bevindt, maar – in tegenstelling tot vele andere plekken in het centrum – geen typische toeristenspot is. Tel hier de lekkere gerechten en het erg Instagram-waardige interieur bij op en je begrijpt, we hebben hier te maken met een perfecte lunchspot.

Rokin 81-83

lunchen amsterdam, metropolitain

Combineer je een dagje Amsterdam liever met een nachtje weg? Neem dan eens een kijkje bij Hotels.nl of  Fletcher hotels voor een uitgebreid overzicht van betaalbare hotels in Amsterdam.

2. Piqniq

Kan jij ook altijd zo slecht kiezen tussen al het lekkers op het menu? Dan biedt het in de Jordaan gelegen Piqniq uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier net als bij een echte picknick kiezen voor een selectie van meerdere kleine gerechtjes. Iets wat het kiezen overigens niet altijd makkelijker maakt, met zoveel lekkers op de kaart.

Lindengracht 59HS

lunchem amsterdam, piqniq, jordaan
3. Mr. Stacks

In the mood for pancakes & bubble tea? Zet het in de Pijp gelegen Mr. Stacks dan maar op je lijstje. Hier eet je de meest goddelijke pancakes, die recht voor je neus bereid worden. Kleine side note: je bent waarschijnlijk niet de enige met het idee om hier langs te gaan. Reserveren is dus aan te raden. Dit is overigens wel alleen mogelijk op doordeweekse dagen.

pancakes amsterdam, Mr. Stacks, de Pijp
4. Poké Perfect

Niets zo lekker als een vers bereide poké bowl. En hoe ze een goede poké bowl bereiden, dat weten ze hier wel. Ondanks het feit dat Poké Perfect voornamelijk een to go spot is, beschikt hun vestiging aan de Prinsengracht ook over een aantal zitplaatsen. Handig voor als je geen tijd hebt om uitgebreid te lunchen, maar toch lekker wilt eten.

Prinsengracht 502

poké bowl amsterdam, poké perfect
5. Hangar

Op zoek naar een plek om te lunchen in Amsterdam-Noord? Hangar is waar je wilt zijn. De stoere industriële inrichting, het goede eten, het uitzicht over het water en de hangmatjes waarin je na het eten kunt uitbuiken, zorgen ervoor dat Hangar een van de favorieten van Amsterdam-Noord is.

Aambeeldstraat 36

hangar amsterdam-noord, lunchen amsterdam-noord
6. Coffee & Such

De Haarlemmerdijk zit vol met de leuke hotspots. Een van deze fijne spots is Coffee & Such. Fijn detail voor de breakfast-lovers onder ons: het ontbijtmenu is hier de hele dag door te bestellen.

Haarlemmerdijk 182

2 Coffee & Such, lunchen amsterdam, haarlemmerdijk

7. Coffee and Friends (permanent gesloten)

Het knusse huiskamergevoel, de relaxte muziek, de schattige hond Joy en natuurlijk de lekkere koffie. Zomaar een paar ingrediënten die ervoor zorgen dat Coffee and Friends de perfecte plek is voor een lunchbreak.

Czaar Peterstraat 135

lunchen amsterdam-oost, Czaar Peterstraat
8. The Breakfast Club

Van versgebakken pancakes tot warme wafels, alleen al bij het zien van het menu, met onder meer pancakes, wafels en verse smoothies, loopt het water je in de mond. Extra handig: waar in Amsterdam je ook bent, The Breakfast Club heeft maar liefst vijf vestigingen in Amsterdam.Er is er dus altijd een bij jou in de buurt.

Haarlemmerplein 31, Haarlemmerplein
Changiweg 110, Sloterdijk
Changiweg 110, Zuidas
Bellamystraat 2-H, Oud-West
Wibautstraat 56, Oost

luchen amsterdam, the breakfast club
9. Amstel Boathouse

Amstel Boathouse is zowel met goed als slecht weer de place to be. ‘s Winters neem je hier plaats bij een van de knusse haardjes en zomers beleef je hier de ultieme tropical vibes op het fijne buitenterras, met uitzicht op de Amstel en de langsvarende boten. En o ja, je kunt hier ook nog eens goddelijk eten. Do I need to say more?

Amsteldijk 223

lunchen amsterdam, amstel boathouse
10. Lavinia Good Food

De lange houten tafel, knusse bankjes en vrolijke accessoires zorgen ervoor dat Lavinia Good Food over een fijn huiskamergevoel beschikt. Het gehele menu bestaat uit ingrediënten die worden bereid met zo min mogelijk E-nummers, geraffineerde suikers en andere ongezonde smaakmakers. Kortom: de ideale lunchspot.

Kerkstraat 176

lunchen amsterdam centrum, lavinia good food, kerkstraat
11. Berry Amsterdam

Bij het knusse café Berry in Amsterdam-West kom je wederom voor het gezellige huiskamergevoel. Doordeweeks is het er niet al te groot, maar in het weekend gaan de tussendeuren open waardoor er een twee keer zo grote ruimte ontstaat. Ook hier staat gezond eten hoog in het vaandel en kun je zonder schuldgevoel genieten van de lekkerste maaltijden.

Bilderdijkkade 27

lunchen amsterdam, Berry Amsterdam

Ben jij meer een ontbijtliefhebber? Goed ontbijten doe je bij één van deze zeven adressen in Amsterdam.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *