11 x lekkere lunchspots in Amsterdam

Blog post

Als ik ergens blij van word, dan is het wel van buiten de deur lunchen. Het liefst zou ik iedere dag plaats nemen in een ander, nog onontdekt tentje, om vervolgens het lekkerst klinkende gerecht van de kaart uit te proberen. Helaas voor mij, maar gelukkig voor mijn lichaam en bankrekening zit dit er niet in en moet ik het merendeel van de tijd genoegen nemen met mijn huisbereide bammetjes. Net zo gek op het ontdekken van nieuwe lunchspots als ik? Dan verklap ik je graag mijn favorieten.

1. Metropolitan
Het fijne aan Metropolitan is dat het zich midden in het centrum bevindt, maar – in tegenstelling tot vele andere plekken in het centrum – geen typische toeristenspot. Tel hier de lekkere gerechten en het erg Instagram-waardige interieur bij op en je begrijpt, we hebben hier te maken met een perfecte lunchspot.

Rokin 81-83


2. Piqniq
Kan jij ook altijd zo slecht kiezen tussen al het lekkers op het menu? Dan biedt Piqniq uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier net als bij een echte picknick kiezen voor een combinatie van meerdere kleine gerechtjes. Iets wat het kiezen overigens niet altijd makkelijker maakt, met zoveel lekkers op de kaart.

Lindengracht 59HS


3. Voldaan
Van huisgemaakte soep met ballen tot vers bereide vega-, en vegan gerechten. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, Voldaan heeft het. De enige overeenkomst tussen de zeer uiteenlopende gerechten die je hier kunt bestellen, is dat ze geheel bestaan uit natuurlijke ingrediënten en ter plekke met veel zorg bereid worden.

Jan Pieter Heijestraat 121


4. Poké Perfect
Niets zo lekker als een vers bereide poké bowl. En hoe ze een goede poké bowl bereiden, dat weten ze hier wel. Ondanks het feit dat Poké Perfect voornamelijk een to go spot is, beschikt hun vestiging aan de Prinsengracht ook over een aantal zitplaatsen. Handig voor als je geen tijd hebt om uitgebreid te lunchen, maar toch lekker wilt eten.

Prinsengracht 502


5. Hangar
De stoere industriële inrichting, het goede eten, het uitzicht over het water en de hangmatjes waarin je na het eten kunt uitbuiken, zorgen ervoor dat Hangar een van mijn favoriete plekken van Amsterdam-Noord is. Het mag dan iets moeilijker te bereiken zijn dan de andere restaurants uit dit lijstje. Neem maar van mij aan dat dit het dubbel en dwars waard is.

Aambeeldstraat 36


6. 2 Coffee & Such
De Haarlemmerdijk zit vol met de leukste hotspots, waar ik maar wat graag neerplof voor een kop koffie, ontbijt of lunch. Een van mijn recentste ontdekkingen is 2 Coffee & Such waar je naast de lekkere lunchgerechten ook de hele dag door kunt bestellen van het fijne ontbijtmenu. Mijn absolute favoriet: de Peanut butter banana sandwhich.

Haarlemmerdijk 182

7. Coffee and Friends (gesloten)
Het knusse huiskamergevoel, de relaxte muziek, de schattige hond Joy en natuurlijk de lekkere koffie. Zomaar een paar ingrediënten die ervoor zorgen dat Coffee and Friends de perfecte plek is voor een lunchbreak.

Czaar Peterstraat 135


8. The Breakfast Club
Zoals ik hierboven ook al liet blijken, ben ik een echt ontbijtliefhebber. Een restaurant dat zijn menu geheel in het teken van ontbijten heeft staan, verovert daarmee dus automatisch een plekje in mijn hart. Van versgebakken pancakes tot warme wafels, alleen al bij het zien van de menukaart van The Breakfast Club, loopt het water mij in de mond. Laat je trouwens niet misleiden door de naam, want naast ontbijtgerechten kun je hier ook terecht heerlijke warme hapjes en maaltijden. The Breakfast Club bevindt zich op verschillende plekken in de stad, maar mijn favoriet is toch wel de vestiging op het Haarlemmerplein.

Haarlemmerplein 31


9. Amstel Boathouse
Amstel Boathouse is zowel met slecht als goed weer de place to be. ‘s Winters neem je hier plaats bij een van de knusse haardjes en zomers beleef je hier de ultieme tropical vibes op het fijne buitenterras met uitzicht op de Amstel en langsvarende boten. En o ja, je kunt hier ook nog eens goddelijk eten. Do I need to say more?

Amsteldijk 223


10. Lavinia Good Food
De lange houten tafel, knusse bankjes en vrolijke accessoires zorgen ervoor dat Lavinia Good Food over een fijn huiskamergevoel beschikt. Iets wat ik maar wat kan waarderen in een lunchtentje. Het gehele menu bestaat uit ingrediënten die worden bereid met zo min mogelijk E-nummers, geraffineerde suikers en andere ongezonde smaakmakers. Kortom: de ideale lunchspot.

Kerkstraat 176


11. Berry Amsterdam
Bij het knusse café Berry in Amsterdam-West kom je wederom voor het gezellige huiskamergevoel. Doordeweeks is het er niet al te ruim, maar in het weekend gaan de tussendeuren open en is de ruimte ineens twee keer zo groot. Ook hier staat gezond eten hoog in het vaandel en kun je zonder schuldgevoel genieten van de lekkerste maaltijden.

Bilderdijkkade 27

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *