7x must visits in Milaan

Blog post

Milaan, de stad waar je kunt shoppen tot je erbij neervalt, eindeloos kunt rondstruinen door de mooie straten en de pasta, pizza en cappuccino”s to die for zijn. Om over het ijs nog maar te zwijgen. Ja, een weekend Milaan is altijd een goed idee. Een aantal jaar geleden heb ik als model tijdelijk in deze stad ‘gewoond’ en alle hotspots dus goed leren kennen. Tripje naar Milaan op de planning staan? Deze plekken mag je niet overslaan.

Laatste update: mei 2020

Op zoek naar meer inspiratie voor citytrips? Bekijk dan ook eens het overzicht aan hotspots in Parijs of Valencia.

Must visits

1. Duomo
Om maar gelijk met de bekendste bezienswaardigheid van Milaan te beginnen: De Dom, oftewel Duomo. Wat de Eiffeltoren is voor Parijs, is de Duomo voor Milaan. Voor slechts een paar euro heb je toegang tot de kathedraal. Voor de sportievelingen onder ons bestaat de mogelijkheid om naar de top te klimmen, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

2. Vittorio Emanuele II
Pal naast de Duomo bevindt zich Vittorio Emanuele II. In dit chique winkelcentrum vind je de winkels van alle grote designers. Ook als een middagje shoppen bij Prada niet helemaal binnen je vakantiebudget past, is Vittorio Emanuele II dankzij haar prachtige  bouwstijl een bezoekje waard.

Vittorio Emanuele II, Milaan

3. Gallerie hoppen in Navigli
De artistieke wijk Navigli staat bekend om de alternatieve sfeer en kunstgaleries. Dwars door de wijk loopt een kanaal, waaraan zich veel gezellige terrassen bevinden. Een ander fijn voordeel van Navigli is dat de meeste bars en cafés hier een stuk betaalbaarder zijn dan in het centrum van Milaan.

4. Parco Sempione
Klaar met de drukte van de stad en behoefte aan natuur? Maak een wandeling door het grote stadspark, Parco Sempione en het bijbehorende kasteel.

Parco Sempione Milaan

Eten & drinken

5. Ijs eten bij Chocolat
Zeg je Italië, dan zeg je ijs. En hoe je goed ijs maakt, dat weten ze in Milaan wel.  Eén van de beste ijssalons van Milaan bevindt zich op Via Giovanni Boccaccio. Om precies te zijn één deur verder dan het huis waar ik ooit woonde. Je begrijpt dat ik tot op de dag van vandaag nooit meer zo fijne buren heb gehad.

6. Terras-hoppen in Brera
Naast Navigli is Brera een van de meest gezellige wijken van Milaan. De wijk is een wirwar van smalle oude straten, waarin een hoop gezellige restaurants en terrassen verstopt zitten en regelmatig vintage markten worden georganiseerd, Vooral op zondag loopt de wijk vol met Italiaanse families die hier op een van de vele terrassen genieten van een uitgebreide lunch.

Brera Milaan

Verona

7. Bezoekje aan Verona
Het oude centrum van Milaan is niet erg groot en een citytrip naar Milaan is daarom prima te combineren met een bezoekje aan de nabijgelegen stad Verona. Vanaf het centraal station van Milaan, sta je in ongeveer twee uur in het centrum van Verona.

 

Milaan, hotspots Milaan

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *