Yara’s Diary | October

Blog post

Hi there! Oktober, de maand waarin ik – ondanks een aantal on-Hollands warme nazomerdagen – er toch echt niet langer omheen kon: de herfst is van start gegaan. Ieder jaar is het voor mij toch even schakelen, wanneer mijn favoriete luchtige shirtjes en zwierige jurkjes weer plaats moeten maken voor dikke truien (want, altijd koud. Toch heeft het aanbreken van november ook zo zijn voordelen. Zo ben ik dol op pepernoten, begin ik langzaam aan in de feestdagen sferen te komen en is november mijn verjaardagsmaand. En laat ik er maar niet over liegen, ondanks het feit dat ik dit jaar alweer 23 kaarsjes uit mag blazen, zijn er nog steeds weinig dingen die ik leuker vind dan jarig zijn. Goed, tot zo ver november, eerst is het tijd voor een terugblik op oktober.


Nu de avonden weer langer worden en de dagen korter, krijg ik automatisch zin om het in huis gezellige te maken. Kaarsjes aan, glas wijn erbij, een goede film en mijn avond is compleet. Het geeft mij dat knusse herfstgevoel, waardoor ik spontaan zin krijg in pepernoten, warme chocolademelk en gourmetten.

Over dat laatste gesproken, onlangs ontdekte ik een website waar je de lekkerste gourmet recepten kunt vinden, voor zowel
vis-, vlees-, als vega gerechten en waar je het vlees ook nog eens online kunt bestellen. Gourmetvlees bestellen? Ja, dat kan. Zo kun jij lekker binnen in je warme huis blijven, terwijl het vlees jouw kant op komt. Op deze manier krijgt zelfs de grootste summer lover als ik, stiekem een klein beetje zin in koude winterdagen. 


Behalve voor knusse avonden op de bank ben ik ook altijd in voor een feestje. Dit laatste heb ik (zoals in iedere andere maand) in oktober dan ook weer volop gedaan. Nu gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat dit soort foto’s een uitzondering zijn. Meestal sta ik namelijk alles behalve charmant op de kiekjes sta die tijdens deze avonden gemaakt worden.


Begin van de maand werd ik uitgenodigd voor de lancering van een Augmented Reality tour door Breda. Dankzij een app ontdekte ik de geschiedenis van de stad en leerde ik Breda op een heel andere manier kennen. Voorafgaand aan de tour kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld in het mooie hotel Nassau.


Ik vind het een klein beetje gênant om toe te geven, maar ondanks het feit dat ik mijn hele jeugd op steenworp afstand van Rotterdam heb gewoond, was ik nog nooit op de Euromast geweest. Deze maand kwam daar eindelijk verandering in, toen een rasechte Rotterdamse vriend mij een rondleiding gaf door de stad die ik (shame on me) eigenlijk niet zo goed kende. Over het uitzicht vanaf de Euromast kan ik kort zijn: heel gaaf en iets wat je simpelweg een keer gezien moet hebben.


Fall has arrived! Straalt deze foto niet het ultieme herfstgevoel uit? Zoals ik al eerder aangaf ben ik niet de áller grootste fan van dit seizoen, maar op zonnige dagen als deze vind ik het zo slecht nog niet.


Als er één ding is waar ik heel blij van word, dan is het wel het ontdekken van nieuwe koffiespots. Als zo’n tentje dan ook nog eens laptop-proof is, heeft het helemaal mijn hart gestolen. Even geleden tipte Nanne mij het onlangs geopende Coffee Sometime op de Eerste Constantijn Huygensstraat. De strakke maar sfeervolle inrichting doet mij denken aan hippe koffiebars in New York en Kaapstad. En als ik ergens blij van word, dan is het daar wel van.

Oktober, je was weer leuk. Tot volgende maand bij een nieuwe Yara’s Diary! X

Benieuwd naar mijn belevenissen van vorige maand? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van september.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *