8 x niet te missen hotspots in Parijs

Blog post

Wie Parijs zegt, zegt mooie gebouwen, veel bezienswaardigheden, lekker eten en goed geklede mensen. De bekende bezienswaardigheden gehad? Mooi. Sla de rijen voor de grote attracties over en ga op zoek naar de echte hotspots van de stad. Om je alvast op weg te helpen, in dit artikel 8 x niet te missen hotspots in Parijs.

Laatste update: augustus 2020

Op zoek naar meer inspiratie voor citytrips? Bekijk dan ook eens het overzicht aan hotspots in Milaan of Valencia.

Koffie & Concept stores

1. O/HP/E
Op zoek naar een koffiespot voor je dagelijkse dosis cafeïne? Het hippe O/HP/E is waar je wilt zijn. Deze fijne plek bevindt zich op Rue du Château d’Eau, op slechts vijf minuten lopen van station Gare de l’est.

O/HP/E parijs

Opzoek naar inspiratie voor meer stedentrips? Bekijk dan eens mijn 10 favoriete hotspots van Valencia.

2. Merci
Als er één concept store is die je niet mag overslaan, dan is het wel Merci, gelegen aan de Boulevard Beaumarchais. De stijlvolle concept store bevindt zich in een monumentaal pand, voorzien van knusse binnentuin en is de perfecte plek voor zowel het scoren van een kop koffie met croissant, als het vinden van de meest hebberigmakende kleding en accessoires.

concept store Merci Parijs

3. Paperboy
Gelegen op Rue Amelot, nabij het hierboven genoemde Merci, bevindt zich nog een fijne plek die niet aan het lijstje van hotspots in Parijs mag ontbreken. Koffiebar Paperboy vormt met haar New York-achtige interieur een fijne afwisseling op de authentieke Parijse cafés en is de ideale plek voor het scoren van een gezond sapje, kop koffie of stevige lunch.

Het ultieme Parijs-gevoel

4. Verdwalen in Le Marais
Fan van vintage winkels en gezellige terrassen? Sla dan een bezoekje aan de wijk Le Marais niet over. Dwaal door de authentieke Parijs straatjes van het derde en vierde arrondissement van de stad. Al is de wijk inmiddels ook steeds bekender onder toeristen, vind je hier toch voornamelijk locals.

Le Marais, hotspots in parijs

5. Watertanden bij Lafayette
Het is een cliché, maar daardoor niet minder leuk: een bezoekje aan het prachtige warenhuis Lafayette. Vergaap je aan de o zo mooie, maar veel te dure designerkleding en -tassen en vergeet daarnaast ook niet naar de bovenste verdieping van het gebouw te lopen, voor een prachtig uitzicht over de stad.

Lafayette Parijs

6. Boetiek- en bar hoppen in Quartier Latin
Net zoals in Le Marais vind je ook in de wijk Quartier Latin stijlvolle boutiques en typische Parijse restaurants. Ook in de avond kun je je hier goed vermaken met het eindeloze aanbod aan gezellige bars en terrassen. Quartier Latin bevindt zich in het vijfde en zesde arrondissement van de stad en is de perfecte plek om neer te strijken met een drankje na een lange dag struinen door de stad.

Quartier Latin Parijs

Ontsnap aan de drukte van de stad

7. Bijkomen in Jardin du Luxembourg
Vanaf Quartier latin loop je in enkele minuten naar het nabijgelegen Jardin du Luxembourg. Dit gezellige stadspark kende je waarschijnlijk al, maar toch is het gemakkelijk te vergeten dat ook dit tot het centrum van de stad behoort. Jardin du Luxembourg is op mooie dagen de ideale plek voor een picknick (vindt je portemonnee ook leuk) en om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Jardin du Luxembourg Parijs

8. Struinen langs de Seine
Het klinkt zo simpel en dat is het ook, maar toch is het iets wat je tijdens het afwerken van je Paris to do lijst bijna zou vergeten: struinen langs de Seine. Vooral met mooi weer is dit een heerlijke bezigheid, die – in tegenstelling tot vele andere in Parijs gelegen hotspots – ook nog eens geheel gratis is.

hotspots in parijs

https://www.youtube.com/watch?v=5IdI6LdBxvw

Abonneer je op mijn YouTube kanaal voor meer reisvlogs!


hotspots in parijs

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post

1 comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *