Shampoo bar | Schoon haar & schone wereld

Blog post

Wist je dat je per persoon per jaar maar liefst 165 kilo aan plastic verpakkingen gebruikt? Als je dan ook nog eens het liefst iedere dag je haar wast (guilty), is er geen ingewikkelde rekensom voor nodig om te begrijpen dat je dat shampoo flessen hier een groot deel van uitmaken. Want zeg nu zelf, wat is er heerlijker dan fris gewassen haren?

Bij Shampoo Bars hebben ze hier een oplossing voor bedacht! Het initiatief voor dit merk is ontstaan vanuit een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier wilde maken, met als doel het plastic gebruik te verminderen en onze voetafdruk te verkleinen. Onder het mom van: ‘begin bij jezelf’, besloten ze een webshop op te richten en voilá, Shampoo Bars was geboren. Een shampoo bar is een milieuvriendelijk alternatief voor een plastic fles. Zo gaat een bar maar liefst 80 wasbeurten mee, staat één bar gelijk aan drie plastic flessen en is het omgerekend een goedkoper alternatief dan gewone shampoo.

Ander fijn voordeel: wanneer je op reis gaat, kun je het zonder gedoe meenemen in je handbagage! Ideaal wanneer je een weekend weg gaat bijvoorbeeld. Daarnaast is een shampoo bar ook nog eens een stuk lichter, waardoor je extra ruimte overhoudt in je koffer. Win-win dus.

Bij Shampoo Bars hebben ze shampoos ontwikkeld voor ieder haartype. Van krullend tot vet haar en van anti roos tot shampoo voor de droge hoofdhuid. En de shampoo doet wat die beloofd. Zo testte ik de shampoo bar Honing, speciaal voor krullend haar. Na door de jaren heen verschillende shampoos te hebben uitgeprobeerd, die allemaal beloven de perfecte krul te creëren, weet ik inmiddels dat dit per merk nogal kan verschillen. Ik besloot er dus niet te veel van te verwachten, maar niets bleek minder waar. Na het gebruik van de shampoo bar krulde mijn haar volop en voelde het heerlijk verzorgd aan, zonder slap of zwaar te zijn én – minstens zo belangrijk – zonder te pluizen.

Naast shampoos voor verschillende haartypes heb je ook nog eens de keuze uit een aantal verschillende heerlijke geuren, zoals kokos, sinaasappel en jasmijn. Na het gebruik van je shampoo bar helemaal verslaafd geraakt? Maak je doucheritueel compleet met een bijbehorende conditioner en body bar.

Zelf uitproberen? Je koopt de shampoos online op shampoobars.nl.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *