Waarom je beter losse thee kunt drinken

Blog post

Of het nu zomer of winter is, er zijn weinig dagen waarop ik mijn dag niét met een kop thee start. Het zorgt ervoor dat ik rustig wakker kan worden en ook tijdens de rest van de dag gaan er heel wat koppen doorheen. Met name in de herfst- en wintermaanden, waarin ik het standaard koud heb, kan ik absoluut niet zonder. Waar ik vroeger genoegen nam met een simpel zakje thee van het huismerk van de supermarkt (sorry AH huismerk, ik vind je heus nog wel lekker), heb ik sinds een paar jaar de losse en daarmee ook vele malen gezondere theesoorten ontdekt. En zeg nu zelf, ook jij slaat in deze tijd van het jaar waarschijnlijk heel wat koppen thee achterover, dus waarom zou je niet voor een beetje kwaliteit kiezen? Het smaakt niet alleen een stuk lekkerder, verse thee bevat ook nog eens ontelbaar veel gezondheidsvoordelen.

Iedere thee een eigen werking

Mijn meest recente ontwikkeling op theegebied zijn de theeën van Evans & Watson. De theeën variëren van de ‘standaard’ zwarte thee tot matcha en zijn afkomstig van over de hele wereld. Toch hebben de theeën één ding met elkaar gemeen. Allen hebben hun eigen speciale werking. Wist je bijvoorbeeld dat kamille thee tegen hoofdpijn werkt en lavendel thee een goede nachtrust bevordert? Precies hierom is het drinken voor losse thee vele malen gezonder dan de ‘kant-en-klare’ voorverpakte zakjes, die veel minder werkzamen theebladeren bevatten.

Zuid-Afrikaans kopje thee

Eén van mijn persoonlijke favorieten is rooibos thee. Dit heb ik te danken aan mijn tijd in Kaapstad. Op ongeveer twee uur rijden van Kaapstad bevindt zich het Cedergebergte en laat dit nu precies de plek zijn waar rooibos vandaan komt. Neem maar van mij aan, als je hier eenmaal bent geweest bent, wil je nooit meer rooibos thee uit een zakje. Extra blij ben ik dus dat ik bij Evans & Watson de enige echte rooibos thee kan bestellen. Zo kan ik – aftellend tot mijn volgende reis – Zuid-Afrika alvast een beetje in huis halen.

Give-away!

Benieuwd geworden en de theeën zelf een keer uitproberen? Dat kan! Ik mag namelijk een theepakket weggegeven t.w.v. 25 euro! Wat moet je doen? Volg Yara’s Little Notes op Facebook en laat in een reactie onder de Facebookpost weten waarom jij dit pakket wilt winnen.

Op zoek naar meer health inspiration? Probeer dan eens deze verse smoothie.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *