Momenten waarop je je stiekem heel volwassen voelt

Blog post

Sinds ik twee jaar geleden op mezelf ben gaan wonen, heb ik een hoop dingen moeten leren waar ik eerder nooit bij stil had gestaan. Natuurlijk was ik mij ervan bewust dat op jezelf wonen betekent dat de koelkast zich niet meer vanzelf vult en mijn schone was niet automatisch in mijn kledingkast zou belanden, maar er zijn ook een hoop dingen geweest die minder vanzelfsprekend waren. Dingen waarvan ik het bestaan vroeger amper afwist, laat staan dat ik wist hoe het moest worden uitgevoerd. 

Zo had ik géén idee waar ik in hemelsnaam de waterstand kon aflezen en ook het repareren van de meest simpele dingen in huis, was niet aan mij besteed. Nog steeds niet overigens, tot groot verdriet van mijn vader, die mij voor mijn uitzet als vriendelijke maar dwingende hint een hamer cadeau deed. Sorry papa. Naast de praktische kant van het op jezelf wonen, zijn er natuurlijk ook een hoop leuke momenten waarop je soms denkt: wow, ik lijk net echt volwassen.

1. Het moment waarop je jezelf plots achter een immens volle boodschappenkar in de supermarkt ziet lopen. Oké, eerlijk toegegeven, dit is mij misschien twee keer overkomen, maar toch.

2. Het regelen van een gas, water en licht aansluiting en o ja, als je dan toch bezig bent, heb je ook maar gelijk even een televisie- en internetprovider uitgekozen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik had hier tot twee jaar geleden echt nul komma nul verstand van en voelde me plots erg volwassen toen ik ineens ook een poging kon doen tot mee praten over welke leverancier nou het goedkoopst is.

3. Het koken van een volwaardige maaltijd van minimaal twee gangen. Wanneer je thuis woont, sta je er vaak niet bij stil wat een luxe het is dat er iedere dag een bord met eten op je staat te wachten. Toen ik op mezelf ging wonen, was ik dan ook niet bepaald een keukenprinses te noemen. Het moment waarop ik voor het eerst een diner met voor- én hoofdgerecht op tafel toverde, dat ook nog daadwerkelijk ergens naar smaakte, voelde ik mij stiekem dan ook best trots.

4.  Het houden van een grote schoonmaak, waarna heel het huis weer om door een ringetje te halen is. Ik heb geen hekel aan schoonmaken en houd absoluut niet van viezigheid, maar soms komt het er gewoon niet van. Soms zijn er van die weken waarin de boel gewoon even de boel blijft, omdat ik andere prioriteiten heb – zoals met vriendinnen op het terras zitten of Netflix kijken – en het er simpelweg bij in schiet. Herkenbaar? Het moment waarop het hele huis eindelijk weer van een grote schoonmaakbeurt is voorzien, geeft mij  een heerlijk, voldaan gevoel. Noem mij een oud wijf, maar ik houd d’r van.

5. Het moment waarop je ouders bij joù op visite komen. Ik woon inmiddels alweer twee jaar op mezelf en ondanks dat ik nog geregeld bij mijn ouders op de bank neerplof, zijn zij ondertussen natuurlijk ook vaak zat bij mij geweest. Toch blijft het een beetje gek en voel ik mij tegelijkertijd ook best een beetje trots als mijn ouders bij mij op visite komen.

In de twee jaar dat ik nu in Amsterdam woon, heb ik een hoop leuke plekjes in de stad leren kennen. Bijvoorbeeld deze 11 lekkere lunch-spots.

By Yara

Previous Post

Next Post

1 comment

  • Malou | Blonde Blossom

    16 februari 2017 at 11:03

    Ik heb nu nog het geluk van bij mijn ouders wonen, maar deze zomer ga ik er ook aan geloven. Dat je ouders bij je koffie komen drinken, dat lijkt me zo raar! En klussen kan ik ook helemaal niet, dus dat wordt nog spannend… Malou x

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *