Zo deal je met wanderlust tijdens de Coronacrisis

Blog post

Reizen. Het is een van de bijzonderste dingen die er is, maar tegelijkertijd zo normaal geworden. Wanneer je op een gemiddelde maandagmorgen door je Instagramfeed scrolt, vliegen de tropische foto’s je om de oren. De een na de ander bevindt zich op de meest geweldige plekken.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende reis? Zet deze reisfilms maar op je lijstje!

En toen kwam de Coronacrisis en zaten we plots allemaal thuis. Waar zes keer per jaar in het vliegtuig stappen voorheen eerder normaal dan bijzonder was, is naar de Albert Heijn gaan momenteel het uitje van de dag. Hoe ga je om met wanderlust in een tijd waarin in het vliegtuigstappen er niet in zit? Dat je momenteel niet kunt reizen, betekent namelijk niet dat je geen reisinspiratie op kunt doen! In tegendeel, dit is juist het perfecte moment om na te denken over de plekken die je echt graag wilt bezoeken en om alvast van start te gaan met het uitstippelen van je reis. Wist je namelijk dat het plannen van een reis hetzelfde geluksgevoel geeft als daadwerkelijk op reis zijn?

Met behulp van deze tips deal jij met wanderlust tijdens de het thuiszitten:

 1. Droom weg met Pinterest
  Als er een plek is voor het opdoen van reisinspiratie, is het wel Pinterest. Wie nog steeds denkt dat Pinterest enkel bestaat uit mooie plaatjes, heeft het mis. Pinterest is namelijk geen social mediakanaal, maar een zoekmachine. Selecteer de bestemming van jouw keuze en er verschijnen honderden mooie afbeeldingen met doorverwijzingen naar interessante artikelen en websites. Dé plek voor het opdoen van inspiratie en om te lezen over de ervaringen van andere reizigers. 
  Zo deal je met wanderlust tijdens de Coronacrisis, reisinspiratie
 2. Lees boeken
  Duurt het wachten je te lang en zoek je per direct een escape naar een andere wereld? Lees een boek waarmee je in de reisstemming komt! Het lezen van boeken die zich in een ander land afspelen, kan je het gevoel geven op een andere plek te zijn en laat je de huidige wereld even vergeten. Oké, het komt qua gevoel niet in de buurt van daadwerkelijk cocktails drinken vanaf je strandstoel op Mallorca, maar hé, het is beter dan niets.
 3. Denk na over de bestemming en het soort reis
  Welke bestemming staat al jaren op je bucketlist en wat voor soort reis heb je altijd al eens willen maken? Of dit nou wildkamperen, een safari of een luxe cruise is, sta er eens bij stil. We zijn vaak geneigd onze droomreizen uit te stellen tot de toekomst, omdat nu niet ‘het juiste moment is’, maar waarom eigenlijk? Je leeft tenslotte vandaag en niet over vijf jaar. Dus pak je laptop erbij en begin met het uitstippelen van een plan.

  kaart, map, roadtrip, vakantie, wanderlust, zo deal je met wanderlust tijdens de Coronacrisis, reisinspiratie
 4. Vergelijk vluchten
  Wanneer het aankomt op het vergelijken van vluchten, is Skyscanner je grootste vriend. Op Skyscanner vind je per bestemming een overzicht van de prijzen van alle verschillende luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast kun je in één oogopslag zien op welke dagen je het goedkoopst kunt vliegen en geeft de website suggesties voor bestemmingen met de goedkoopste vluchten. Ideaal voor als je de bestemming nog niet bepaald hebt.

  vliegtuig, plane, view, Zo deal je met wanderlust tijdens de Coronacrisis, reisinspiratie
 5. Gebruik deze tijd om te sparen
  Hoe zuur het ook is dat je momenteel niet op reis kunt en het nog niet duidelijk is wanneer dit wel weer kan, één ding is zeker: er komt een dag dat dit wel weer kan. Gebruik deze tijd daarom om te sparen. Natuurlijk is het verleidelijk om jezelf tijdens deze periode zo nu en dan extra te verwennen, maar probeer hier toch een balans in te vinden. Hoe meer je nu spaart, hoe eerder je straks die droomreis kunt maken.
 6. Druk vakantiefoto’s af
  Blader jij ook weleens door oude fotoboeken en denk je: dit is eigenlijk zoveel leuker dan digitale foto’s? Maak er werk van!
  Nu je toch zeeën aan tijd hebt, kun je eindelijk aan de slag met het sorteren van al die duizenden foto’s. Kies de leukste uit en maak een fotoalbum of kies een paar mooie afbeeldingen en laat deze op groot formaat afdrukken. Niets is een leukere manier voor het herbeleven van vakantieherinneringen, dan aan de slag te gaan met foto’s. Wie weet levert het je daarnaast ook inspiratie op voor een volgende reis.

 

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *