Yara’s Diary | April

Blog post

De eerste zonnige dagen op het terras, de natuur die weer tot bloei komt en de temperatuur die het eindelijk weer toelaat rokjes en leren jasjes te dragen. Ja, april is de maand waarin mijn inner summer lover altijd weer even een vreugde dansje doet. Begrijp me niet verkeerd, de winter heeft heus ook zijn charmes, maar toch ben ik altijd erg blij als ik mijn dikke jas, sjaal, muts en handschoenen weer ergens heel diep in de kast kan gooien en de lente van start gaat. Zoals je inmiddels misschien wel van mij gewend bent, heb ik optimaal van de gelegenheid gebruik gemaakt dit goed te vieren, met de nodige terrasjes in de zon. Maar er was nog meer fijns deze maand.


Eind maart beviel mijn nicht van haar eerste kindje en natuurlijk moest ik begin april even op kraambezoek. Op het moment van het maken van de foto was ze pas twee weken oud en echt inimini, waardoor ik het best een beetje spannend vond om haar vast te houden, maar wat een schatje is het!


In de twee jaar dat ik inmiddels in Amsterdam woon, heb ik tal van leuke tentjes ontdekt, maar bij het in Amsterdam-West gelegen Bartack was ik nog nooit geweest. Toen ik begin van de maand werd uitgenodigd om een van hun ontbijtgerechten uit te proberen, wist ik gelijk; hier ga ik nog vaak terugkomen! Stay tuned voor meer over deze hotspot.


Good morning Amsterdam! Altijd fijn om de dag te beginnen met zonnige wandeling door de stad, vergezeld door mijn meest onmisbare ingredriënt van de dag.


Zo nu en dan mag je jezelf best even verwennen. Niks lekkerder dan na een lange dag werken op bed neer te ploffen met Netflix en chocola.


Toen ik eerder dit jaar in Kaapstad woonde, kwam mijn goede vriendin Mariëlle mij opzoeken en hoeveel goede restaurants we daar ook hebben bezocht, niks kon tippen aan de ene avond waarop we in een simpel, maar oh zo goed Ethiopisch restaurantje aten. Toen we er onlangs achter kwamen dat zich in Amsterdam ook een Ethiopisch restaurant bevindt, genaamd Abyssinia, wisten we dan ook niet hoe snel we erheen moesten. Het eten smaakte minstens net zo lekker en de Afrikaanse inrichting, muziek en obers zorgden ervoor dat we ons weer even in Kaapstad waanden. Een aanrader voor iedereen die het wel weer voor gezien houdt met de pizzeria en all you can eat sushi en eens iets nieuws uit wilt proberen. Thank me later.


Hoeveel ik ook van de drukte van de stad houd, soms moet ik er even tussenuit. Er zijn weinig dingen waarvan ik meer tot rust kom dan het gevoel van zand onder mijn voeten en een fris zeebriesje door mijn haren.


Uiteraard wel in combinatie met een bezoekje aan een strandtent, want ja, een wandeling over het strand zonder een welverdiend drankje na afloop, is ook maar karig.


Ik klink nu waarschijnlijk net als mijn moeder, maar ik kan altijd zo blij worden, wanneer de natuur weer in bloei staat en de bomen vol met bloesem zitten. Is dit niet het ultieme lentegevoel?


Over mijn moeder gesproken: het was met onze drukke agenda’s even vooruit plannen, maar afgelopen maand was het tijd voor een ouderwets dagje shoppen met mijn moeder. Naast het doorspitten van de nodige winkels, stond deze dag vooral in het teken van terrasjes.


Veel terrasjes.


Twee keer per jaar is het tijd voor de persdagen, waarop pr-bureaus hun collecties voor het komende seizoen presenteren. Zo ging ik afgelopen maand langs bij Image PR, om hun nieuwe collecties te bewonderen.


Zeg nu zelf, hier word je toch spontaan hebberig van?


Koningsdag vierde ik dit jaar in Arnhem, waar ik tevens een reünie had met mijn een paar van mijn Kaapstad vriendinnetjes. Zo leuk om ze weer te zien!

April, je was weer fijn. Benieuwd wat ik in de maand hiervoor allemaal heb meegemaakt? Bekijk dan het fotodagboek van maart.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *