Yara’s Diary | August

Blog post

Foto: Fashiable

Hi! Vandaag is de dag waarop het ‘nieuwe schooljaar’ officieel in heel het land van start is gegaan en de dag waarop ik mij echt besef dat ik geen student meer ben en er een geheel nieuwe fase is aangebroken. De komende maand zal voor mij in het teken staan van het uitbreiden van Yara’s Little Notes, werken en het zoeken naar een ‘echte’ baan. Een totaal nieuwe fase met volop nieuwe kansen, ik kijk er naar uit! Uiteraard houd ik je op Yara’s Little Notes en mijn Instagram (mocht je mij nog niet volgen, kan dat hier) up-to-date van alle ontwikkelingen, maar eerst is het tijd om terug te blikken op de maand augustus met een vers fotodagboek.


De oplettende lezer had het misschien al gemerkt, maar vorige maand is er geen fotodagboek online gekomen. Dit had te maken met het feit dat ik aan het genieten was van een heerlijke vakantie op het Griekse Kos, waardoor het schrijven van een nieuwe Yara’s Diary er helaas bij ingeschoten is. Ook een vakantie naar Kos op de planning (of wishlist) staan? Dan tip ik je in deze post graag mijn 9 favorieten hotspots op Kos.


Aan het begin van de maand reisde ik samen met een vriendin af naar Rotterdam, voor een dagje winkelen en eten, of nou ja, eigenlijk vooral eten. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een dagje ga ‘winkelen’, komt het er in de praktijk op neer dat ik vrijwel de gehele dag slijt met terras-hoppen en koffietentjes uittesten, waarbij ik zo nu en dan een winkel bezoek om het eten even te laten zakken. Is dit een probleem dat alleen ik ervaar of herkennen meer mensen zich hierin? Hoe dan ook, tijdens één van onze vele eetstops testen we de cookie dough van Bakers Dough uit, iets wat ik als koekiemonster al eeuwen op mijn lijstje had staan. Hierover kan ik maar een ding zeggen: ik heb nog nooit in mijn leven zó iets lekkers gegeten. Ik zou iedereen met een liefde voor koekjes dan ook van harte aanbevelen (al dan niet verplichten) Baker’s Dough eens te bezoeken.


Augustus is maand waarin mijn ‘kleine’ zusje jarig is en zo gingen we ter ere van haar twintigste verjaardag uiteten bij restaurant Dende in Leiden. Ik had hier nog nooit eerder gegeten, maar het menu, wat de keuze biedt uit verschillende samengestelde plankjes voor zowel het voor-, hoofd- als nagerecht, is mij erg goed bevallen. Aanrader!


Het was met onze drukke agenda’s nog een hele klus om een datum te prikken, maar een paar weken geleden was het eindelijk tijd voor een hereniging met mijn vriendinnen uit Kaapstad. Zo gezellig om ze weer te zien!


Over Kaapstad gesproken, op 24 augustus was het exact één jaar geleden dat ik naar Kaapstad vertrok, om hier een halfjaar te wonen en werken als stagiaire. Wat gaat de tijd toch snel! Nog steeds kijk ik met veel plezier en een gezonde dosis heimwee terug op deze geweldige tijd en ik kan niet wachten om de stad opnieuw te bezoeken. Voor iedereen die een verre reis wilt maken en nog twijfelt over de bestemming, ga naar Kaapstad!


Samen met mijn moeder verbleef ik een nachtje in Sittard. Niet de meest voor de hand liggende stad voor een dagje weg, maar daardoor niet minder leuk. Mede dankzij ons super comfortabele hotel kwam ik helemaal tot rust tijdens deze mini-break.


Na de eerste dag besteed te hebben aan het uittesten van zo’n beetje alle terrassen in de stad (tja, dat bedoel ik dus) verkenden we de omgeving op dag twee op een sportievere manier: namelijk op de fiets. Onderweg kwamen we langs prachtige natuur en landschappen. Ja, dit was wel even iets anders dan de ‘natuur’  in de Randstad. Ik was alleen éven vergeten dat Limburg uit heuvels bestaat… Het resultaat: spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat er spieren zaten, maar hé, zo hadden we het vele eten van de dag ervoor in ieder geval gelijk weer verband.


De maand sloot ik af met het concert van Justin Timberlake in de Ziggo Dome. De combinatie van oude en nieuwe hits en de gave show zorgden voor een geweldig concert. Al moet ik stiekem bekennen dat de knappe dansers hier ook een groot aandeel in hadden.. 😉


Oh Amsterdam, you pretty!

Dit was het weer voor deze maand. Al het spannends dat mij in september te wachten staat, lees je volgende maand in een nieuwe Yara’s Diary. Benieuwd naar meer fotodagboeken? Bekijk dan het fotodagboek van de maand juni.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *