Follow:
Lifestyle, Personal, Tips, Travel

Yara’s Diary | August

Hi! Terwijl ik dit schrijf, heb ik net mijn ontbijtje op en wacht er weer een nieuwe dag op mij in het mooie Kaapstad. Augustus was namelijk de maand, waarin ik eindelijk naar Kaapstad ben vertrokken, om hier vijf maanden lang te wonen en werken als stagiaire. Een heel gaaf avontuur, maar voor het zo ver was, moest er natuurlijk eerst nog afscheid genomen worden van al mijn lieve vriendinnen en familie in Nederland en dat deed ik natuurlijk geheel in ‘Yara-stijl’, met veel terrasjes, hapjes en drankjes. Lees gauw verder voor alle hoogtepunten van de afgelopen maand.

Aan het begin van deze maand kwam mijn zusje een nachtje bij mij slapen. Toen we nog in één huis woonden, konden we elkaar, zoals het echte zusjes betaamt, af en toe echt niet uitstaan, maar ook kleine zusjes worden groot en dus kwam ze gezellig een nachtje bij mij slapen in Amsterdam. Op deze foto zijn we gezellig aan het lunchen bij het in de Jordaan gelegen Piqniq.

Nadat we geluncht hadden, doken we nog even de stad in om wat winkels te bekijken. Bij toeval vonden we in de Jordaan dit té schattige antieke interieurzaakje, waar de allermooiste meubels voor bijna niks werden verkocht. Helaas ben ik de naam vergeten, maar ik hoop dat ik er nog eens bij toeval terecht kom.

Yes indeed. Deze mok vond ik bij de Stradivarius en is mij als kattenliefhebber natuurlijk op het lijf geschreven.

Het is beschamend maar waar, ik woon al bijna 1,5 jaar in Amsterdam, maar heb er nog steeds geen fiets… En dat in een stad waar je zonder fiets praktisch gehandicapt bent. Ik weet het, ik weet het, zeg maar niks. Omdat ik het toch een beetje miste om lekker door de stad te crossen, besloot ik een dagje een OV-fiets te huren en ik moet zeggen, dat is mij zeker niet slecht bevallen. Misschien dat ik, wanneer ik terug ben uit Kaapstad, er dan toch maar eentje ga aanschaffen…

Al rond-crossend door de stad, brachten we een bezoekje aan één van de absolute pareltjes van Amsterdam-Noord, Hangar. Bij dit stadsstrand kun je terecht voor het ultieme relaxen. Denk hangmatjes, palmbomen, zand en tropische deuntjes en heb ik vanaf toen onmiddellijk omgedoopt tot mijn favoriete zomer-hotspot. Je leest hier binnenkort meer over deze heerlijke plek.

Ik waande me voor een dag, of nou ja eigenlijk totdat ik in het water lag, heel even een echte surfchick met deze stoere wetsuit aan. Het was namelijk tijd om te gaan suppen, ook wel stand up paddeling. Ik had dit een paar jaar geleden al eens eerder gedaan en in mijn herinnering ging het me toen redelijk goed af. Vol met het vertrouwen dat dit ditmaal weer het geval zou zijn, dook ik het water in, maar bij de eerste golf kwam ik al gauw tot de conclusie dat de stroming hier een behoorlijk stuk sterker was. Gevolg, heel veel vallen en kopje onder gaan, maar vooral heel veel lachen.

Later dat weekend ging ik voor de verjaardag van mijn zusje en ook alvast een beetje voor mijn afscheid uiteten met mijn ouders en zusje bij restaurant Woods in Leiden. Dit sfeervolle restaurant is gelegen aan het water en biedt je de keuze uit overheerlijke gerechten. Zeker een aanrader als je een avond wat uitgebreider wilt dineren!

Ook ontdekte ik deze maand een nieuwe cocktail-spot, midden in het centrum van Amsterdam, namelijk Café de Paris. Ik was bij het Metropolitan – wat zit er onder bevindt – overdag al weleens geweest, maar het bijbehorende Café de Paris, waar je ‘s avonds in de gezellige bar terecht kunt voor de lekkerste cocktails, had ik nog niet eerder ontdekt. Zeker een plek die ik ga onthouden.

Voordat ik op reis ging, moest ik natuurlijk eerst nog even langs de kapper. Ik ben erg trouw aan mijn kapper en vind het na de nodige mislukte kapsels al oprecht spannend om in Nederland  naar een andere kapper te gaan, dus laat staan dat ik dit in Kaapstad zou doen. Nee, geen haar op mijn hoofd (sorry voor de slechte woordspeling) die daar aan denkt. Dus bracht ik een week voor vertrek nog even een bezoekje aan mijn vertrouwde salon met dit als resultaat.

Ieder jaar zijn er in augustus twee weekenden lang vuurwerkshows in Scheveningen te zien. Ik was hier al een aantal keer eerder geweest en ook dit jaar wilde ik hier weer graag bij zijn. Het was erg lastig om het vuurwerk goed op de foto te krijgen, maar geloof mij als ik zeg dat het echt een bezoekje waard is.

Een paar dagen later bevond ik mij weer in Scheveningen. Dit keer niet voor het vuurwerk, maar om te genieten van het lekkere weer en om even een rondje te lopen over de totaal gerenoveerde pier. Kijk dan hoe mooi dit uitzicht is, je zou toch bijna zeggen dat dit geen Nederland is?

Nog meer cocktails! Dit keer in de hoogste skybar van Nederland, The Penthouse in Den Haag. Voor wie zich graag even in New York wilt wanen, is deze classy cocktailbar zeker een bezoekje waard.

Afscheid nemen van mijn lieve katje! Of nou ja katje? Zeg maar gerust kat. Dit grote monster weegt maar liefst acht kilo en ondanks dat we goede vriendjes zijn, had hij op het moment van het maken van de foto niet erg veel zin om opgetild te worden. Sorry harig monster van me!

De laatste nacht in mijn eigen bedje voordat ik naar Kaapstad zou vertrekken! Hoeveel ik ook van reizen hou, ik slaap nergens zo lekker als thuis.

Afscheid nemen van mijn lieve familie en vriendinnen op Schiphol. Tot over vijf maanden!

Na een 11,5 uur durende vlucht, kwam ik vorige week donderdagavond eindelijk aan in Kaapstad. Ik had nog nooit zo lang gevlogen, maar de tijd ging – met dank aan de slechte, maar oh zo heerlijke romantische komedies in het vliegtuig- een stuk sneller voorbij dan ik van te voren verwacht had.

Op de eerste ochtend in Kaapstad liepen we bij toeval tegen dit té schattige koffietentje aan, genaamd Queen of tarts, waar we spontaan besloten te ontbijten. Wat betreft de prijzen is buiten de deur eten in Kaapstad echt een feestje, want boodschappen doen is vaak maar net iets goedkoper dan uiteten gaan.

Het mooie uitzicht op het strand van Sea point. Hier kan ik prima aan wennen hoor! Benieuwd naar mijn andere belevenissen in Kaapstad? Houd Yara’s little notes dan goed in de gaten en abonneer je hier op mijn YouTube kanaal, waar iedere week een vlog online zal komen van mijn leven in deze heerlijke stad.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply evelien

  Queen of tarts ziet er zo leuk uit! Ah die mok is zo leuk, en wat een schattige kat heb je. <3
  Heel erg veel succes in Kaapstad!
  Liefs,
  Evelien

  31 augustus 2017 at 09:50
  • Reply yara

   Wat lief! Dankjewel. X

   2 september 2017 at 21:22

  Leave a Reply