Yara’s Diary | February ’18

Blog post

Hi! Het is een tijd geleden dat de laatste Yara’s Diary online is gekomen, maar zoals je vast niet is ontgaan, verbleef ik het afgelopen halfjaar in Kaapstad en lukte het mij daar helaas niet om iedere maand een nieuw fotodagboek online te zetten. Inmiddels ben ik weer back in town en zal er iedere maand een nieuwe Yara’s Diary verschijnen, waarin ik terugblik op de afgelopen maand. Februari was – na maanden lang met mijn billen op het strand van Kaapstad te hebben gechillt – de eerste maand waarin ik weer terug was in Nederland. Dat betekende tijd om back to reality te gaan, maar natuurlijk ook om bij te kletsen met mijn vriendinnen tijdens de nodige koffie- en cocktaildates. Kijk je mee?


Al tijden lang had ik de shirts met grappige Afrikaanse teksten van het merk Mevrou&co op het oog en tijdens mijn laatste weekend in de stad besloot ik dat ik er toch echt eentje mee moest nemen. Doordat de foto in spiegelbeeld is genomen, is het misschien wat moeilijk te lezen, maar op het shirt staat de tekst ‘Sê danki vir die tannie’ (bedankt voor het bruine kleurtje). Het idee was leuk, alleen een beetje jammer dat ik er niet bij stil had gestaan dat dat bruine kleurtje binnen no-time als sneeuw voor de zon verdwenen zou zijn en ik straks als bleekscheet met dit shirt rondloop.. Even wachten tot de zomer dan maar.


Vlak na thuiskomst ging ik met vriendinnetje Nanne eten bij de vrij recent geopende vestiging van Mamma Kelly in Amsterdam. Dit geheel roze restaurant stond al tijden op mijn lijstje en is een absolute aanrader: heerlijk eten en een geweldige aankleding. En nee, ondanks het feit dat zo’n beetje alles hier roze is, komen hier echt niet alleen maar vrouwen.


Een van de fijnste dingen aan thuiskomen, vind ik  de hereniging met mijn eigen bed. Ondanks het feit dat ik in Kaapstad een prima studiootje tot mijn beschikking had, kan niks op tegen mijn eigen slaapkamer en vooral mijn heerlijke bedje.


Oké, oké, ik mag dan geen fan zijn van de winter, maar Amsterdam heeft zeker zijn charme met dit weer. Stiekem heb ik deze stad de afgelopen maanden toch wel een beetje gemist.


Ook was het deze maand weer tijd voor carnaval! Al kom ik niet uit het zuiden het land, toch reis ik ieder jaar af naar Oeteldonk om daar een avondje te carnavallen. Deze foto maakten we aan het einde van de avond, waarna ik steevast last krijg van een hongeraanval. Waar de meeste mensen deze honger stillen met chips, pizza, kebab of iets anders hartigs, doet de cookie-addict in mij dit – zoals je al aan het koekje in mijn hand kunt zien – het liefst met koekjes en gaat er na zo’n avond dan ook gerust een pak (of twee) doorheen.


Dit koude weer vraagt om een warme look. De roze trui scoorde ik onlangs in de uitverkoop bij Stradivarius en is direct omgedoopt tot een van mijn favoriete items. Meer over deze outfit lees je hier binnenkort.


Koffiedrinken en bijkletsen met mijn beste vriendin bij het gezellige koffietentje Berry in Amsterdam-West.


Na een halfjaar stage te hebben gelopen, was februari de maand waarin ik aan het allerlaatste deel van mijn studie ben begonnen: afstuderen! Nog maar een paar maandjes tot ik hopelijk eindelijk mijn diploma in ontvangst mag nemen, maar tot die tijd zal ik nog even moeten bikkelen. Voordeel hieraan is dat ik een goed excuus heb om  onbeperkt cappuccino’s te drinken en regelmatig nieuwe werkplekken (lees koffietentjes) uit te proberen.


Al vind ik het best lekker om weer thuis te zijn, toch droom ik alweer weg bij de gedachten aan nieuwe reizen en verre bestemmingen. Deze polaroid vond ik in een winkel in de Haarlemmerstraat en zette me aan het denken: waar gaat mijn volgende reis naartoe?


Kleine zusjes worden groot en nadat ik al bijna twee jaar op mezelf woon, is ook mijn zusje deze maand op kamers gegaan. Vorige week ging ik bij haar op visite – wat overigens toch wel een beetje gek voelde – en aten we een ‘gezond’ broodje hamburger in haar kersverse kamer.


Cocktail-time bij Joya in Amsterdam. Drie keer raden welk glas van mij is? Juist ja, een slok drinken nemen zonder de helft van de inhoud ernaast te gooien blijft een lastige opgave.


Van cocktail-date naar lunchdate. Deze heerlijke toasted peanut butter and banana-sandwich at ik bij het gezellige 2 Coffee & Such op de Haarlemmerdijk.


Die ijzige temperaturen, daar moet ik nog even aan wennen hoor.. Gelukkig houden mijn fluffy oorwarmers en dikke sjaal mij een beetje warm.


Wat de temperatuur ook is, tegen een zonnige strandwandeling zeg ik nooit nee. Uitwaaien op het strand van Scheveningen is wat mij betreft de perfecte invulling van een relaxte zondagmiddag.

De afgelopen maanden zijn er weliswaar geen nieuwe Yara’s Diary’s verschenen, maar plaatste ik wel regelmatig een update van mijn leven in de vorm van een vlog over mijn leven in Kaapstad. Benieuwd wat ik allemaal meemaakte? Bekijk dan een van mijn video’s of abonneer je op mijn YouTube kanaal.

By Yara

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *