Yara’s Diary | March

Blog post

Ligt het aan mij of is de maand maart echt in een recordtempo voorbij gevlogen? Hoe dan ook, maart was weer een volle maar vooral erg leuke maand. Zo stond ik voor het eerst van mijn leven letterlijk óp de Amsterdamse grachten, bezocht ik een aantal nieuwe hotspots (waar je binnenkort alles over kunt lezen) en ontdekte ik misschien wel een nieuwe hobby. Kijk je weer mee?


Ik ben dol op knusse en gezellige cafeetjes, maar zo nu en dan vind ik het heerlijke om mij even in een wereldstad à la New York te wanen en waar kun je dit nu beter doen dan in de Adam toren? Ook al ben ik hier inmiddels al een aantal keer geweest, ik sta iedere keer weer versteld van het prachtige uitzicht dat je vanaf hier op de stad hebt.


Voor de allereerste keer in mijn leven, begaf ik mezelf deze maand letterlijk op de grachten van Amsterdam. Al moet ik zeggen dat ik dit toch best wel een beetje spannend vond, aangezien de grachten op sommige plekken gewoon uit water bestonden.. Het was dan ook niet van lange duur, maar ik kan het in ieder geval weer van mijn bucket list afstrepen.


Het zag er in ieder geval wel erg leuk uit!


Ook had ik deze maand meerdere keren herenigingen met mijn vrienden uit Kaapstad, zo leuk om weer even bij te kletsen en herinneringen op te halen.


Deze heerlijke açaí bowl at ik bij Café Paris op het Rokin. Zeg nou zelf, ziet dit er niet goddelijk uit? Een absolute aanrader!


Naast het ondernemen van een hoop leuke dingen, stond deze maand helaas ook weer in het teken van afstuderen. Het was namelijk tijd voor mijn eerste deadline. Geheel in Yara-stijl had ik alles wekenlang voor mij uitgeschoven, waardoor ik op het laatste moment nog als een malle aan de slag moest. Gelukkig heb ik alles op tijd afgekregen.


Om het afstuderen een beetje leuk te houden, verruil ik de eettafel in mijn huis geregeld voor een leuk koffietentje, zoals Louie Louie in Amsterdam-Oost.


Halverwege maart had mijn huisgenootje Mariëlle een Koreaanse vriendin uit New York op bezoek. Een heel aardig meisje, dat ook nog eens geweldig Koreaan bleek te kunnen koken. Bij het zien van deze foto krijg ik spontaan weer honger.


Dit noem ik nog eens een ontbijt! Vorige week bezocht ik samen met Nanne een aantal nieuwe hotspots in de stad, waaronder Bar Bouwmeester, waar we beide dit overheerlijke ontbijt voorgeschoteld kregen. Binnenkort lees je hier meer over deze fijne ontbijt/-lunchspot.


Uitbuikend van dit heerlijke maar machtige ontbijt, nam ik plaats op de bank naast ons tafeltje. Terwijl ik een poging deed tot casual poseren voor de camera, bleek de bank toch niet zo sterk te zijn als ik had gedacht.. Lang verhaal kort: de bank kiepte ineens een stuk naar achter en het scheelde weinig of ik had met mijn benen in de lucht op de grond gelegen. Tja, laten we het er maar op houden dat de Whatsappgroep die Nanne en ik met twee andere andere vriendinnen delen, niet voor niets ‘De Klunsjes’ heet. 😉


Pindakaas lovers opgelet. Op de Czaar Peterstraat liep ik bij toeval langs een heuse pindakaaswinkel! In dit pindakaas paradijs verkopen ze pindakaas in de meest gekke smaken die maar kunt bedenken en die je ook nog eens allemaal kunt proeven.


Een paar deuren verderop bevindt zich een al net zo speciale winkel, namelijk eentje waar alles op het gebied van rolschaatsen wordt verkocht. Als klein kind skeelerde ik weleens – al was dat nooit zo’n denderend succes, want ja, die klunzigheid – maar een rolschaats heb ik zo ver ik mij kan herinneren nooit aangeraakt. Toch heeft het mij altijd gefascineerd en bij het zien van deze knalroze exemplaren kreeg ik gelijk zin een rondje te maken. Een leuk idee voor een nieuwe hobby misschien?


Eind deze maand kwam mijn vader op bezoekje in Amsterdam. Nadat ik hem eerst mee uit lunchen had genomen als verlaat verjaardagscadeau, brachten we een bezoekje aan Artis. Ik voelde mij weer net een klein meisje, zo samen met mijn vader in de dierentuin, erg leuk om weer eens samen op pad te gaan. En hoe oud ik ook word, de giraffen, dat blijven toch mijn favoriete dieren.

Dit was het weer voor deze maand! Benieuwd naar mij belevenissen van vorige maand? Bekijk dan het fotodagboek van februari.

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *