Yara’s Diary | November

Blog post

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik een passie voor lekker eten heb en ik een cappuccino in een hippe koffiebar simpelweg lekkerder vind smaken dan thuis op de bank. Normaal gesproken beperken dit soort activiteiten zich tot één, twee, oké, misschien drie keer per week. Maar november, november sloeg werkelijk alles. Ik denk dat ik in totaal meer tijd in de horeca heb doorgebracht dan in mijn eigen huis. Het excuus? Ik was jarig en wie mij een beetje kent, weet dat ik niet een verjaardág heb. Nee, ik heb een verjaarweek, of wat zeg ik? Een verjaarmaand. Noem me een kleuter, maar ik ben nog steeds dol op jarig zijn. Alle reden voor de nodige etentjes en drankjes dus. Sorry bankrekening.. december verloopt tot nu toe nog niet veel beter, maar ik beloof dat ik in januari weer wat liever voor je ga zijn! Benieuwd waar ik zoal aan het eten en drinken was deze maand?

Yara's Diary november
Ik begon de maand in Lisse, waar ik ter ere van onze beide verjaardagen uiteten ging met Mandy. Mandy is ongeveer net zo dol op jarig zijn als ik, dus je begrijpt dat we grootst hebben uitgepakt.

2 Coffee & Such
Om naast al het lekkere eten ook nog een beetje gezond te blijven doen, besloot ik tijdens een lunchafspraak voor een acaïbowl te gaan. Deze at ik bij 2 Coffee & Such, inmiddels één van mijn vaste koffie-/lunchspots op de Haarlemmerdijk.

Fondue Oost
Het komt met onze drukke levens helaas niet vaak voor, maar halverwege de maand was het eindelijk tijd voor een etentje met mijn huisgenootjes. Al tijden had ik kaasfondue restaurant, Fondue Oost op mijn lijstje staan, maar  het was er nog steeds niet van gekomen. Tot nu. Tegen iedereen met een liefde voor kaas kan ik maar één ding zeggen: hier moet je heen.

Yara Beij, Loudi Zoutendijk
Samen met Loudi op mijn verjaardagsfeestje. Op de linker foto probeerden we nog lief te glimlachen, maar de rechterfoto is een goede afspiegeling van hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. Altijd huilen van het lachen.

De Drie Graefjes
Na de halve maand pre-birthday lunches, diners en drankjes te hebben gedaan – oh wat klinkt dit eigenlijk vreselijk decadent en overdreven – was het 20 november eindelijk zo ver: ik was jarig! Om in stijl te blijven met de rest van de maand, stond deze dag geheel in het teken van eten, eten en nog eens eten. Ik begon de dag met een groot stuk taart bij De Drie Graefjes. Dat ik deze maand geen tien kilo ben aangekomen, mag een wonder heten.

The Breakfastclub Amsterdam
Om vervolgens door te gaan naar The Breakfastclub voor de meest hemelse lunch ooit. Chicken waffles, de beste combinatie ever.

Restaurant Black Amsterdam
De dag sloot ik af met een etentje bij Restaurant Black op de Prinsengracht. Kortom, een perfecte verjaardag! Al moet ik zeggen dat mijn buik erna behoorlijk pijn deed van al het eten. Volgende keer misschien toch maar iets minderen.

afbeelding Kaapstad
Naast lekker eten en drinken, horen bij jarig zijn natuurlijk ook cadeaus. Ik ben erg verwend door iedereen, maar een van de leukste cadeaus die ik heb gekregen, vind ik deze poster van Kaapstad en het glazen potje met briefjes erin.

The Yoghurt Barn Nijmegen
De maand sloot ik af in Nijmegen, waar ik een hereniging had met een aantal vriendinnen die ik in Kaapstad heb leren kennen. Ook deze date stond uiteraard in het teken van de nodige horeca-bezoekjes (what else), waaronder een ontbijt/brunch bij The Yogurt Barn. Nu zit deze keten door heel Nederland, maar zo stijlvol en gezellig als hier, had ik het nog niet eerder gezien. Aanrader!

knus
Eén van mijn favorieten dingen aan de donkere dagen? Gezellig binnen zitten met de kaarsjes aan. Tijdschrift erbij, kop thee binnen handbereik en mijn avond is compleet.

December is inmiddels alweer op de helft en ook deze maand staat uiteraard bol van de etentjes en borrels. Niet alleen bij mij, maar vast en zeker ook bij jou. Mijn manier om fit en in shape te blijven? Sporten! Mocht je daar tijdens deze drukke maand niet altijd even veel tijd voor hebben, biedt een korte home workout een prima alternatief. Bestel een paar halterschijven, zet je favoriete workout playlist aan en gaan!

By Yara

Previous Post

Next Post

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *