4 x zo creëer je thuis een vakantiegevoel

Blog post

Verlang je naar een break, maar staat een vakantie momenteel niet op de planning? We’ve got you covered. Om het vakantiegevoel te kunnen ervaren, hoeft namelijk helemaal niet af te reizen naar een ver oord. Sterker nog, je hoeft er je huis niet eens voor uit. Dus wordt je weer eens overvallen door een gevoel van heimwee naar dat relaxte vakantiegevoel? Met behulp van deze tips creëer je het vakantiegevoel gewoon in je eigen huis.

1. Zorg voor genoeg daglicht

Een van de belangrijkste redenen dat je je op vakantie vaak ontspannen en uitgerust voelt, is door de grote hoeveelheid daglicht die je dagelijks opdoet. Iets waar je thuis, met name tijdens de donkere maanden, een stuk minder van binnenkrijgt. En dat terwijl je daglicht in deze periode juist zo hard nodig hebt. Zo speelt daglicht namelijk een grote rol in je energieniveau en zorgt het voor een opgewekt gevoel. Niet gek dus dat veel mensen zich tijdens de donkere wintermaanden wat minder energiek voelen. Een manier om ook tijdens deze periode genoeg daglicht binnen te krijgen, is door te zorgen voor voldoende ramen. Juist wanneer je veel binnen bent, zorgen ramen ervoor dat er genoeg daglicht naar binnen valt. Is jouw huis niet voorzien van een grote raampartij? Denk dan eens na over manieren waarop er meer licht naar binnen zou kunnen vallen. Dit kan je al heel gemakkelijk doen, door bijvoorbeeld een aantal spiegels te plaatsen. Ga je liever voor wat grover geschut? Bekijk dan eens de opties voor het laten plaatsen van een lichtstraat. Een wat? Denk je nu misschien. Een lichtstraat, of beter gezegd, een lichtstraat zadeldak met wolfseinden is een glazen overkapping die op het dak van het huis wordt geplaatst en hiermee voor een hoop extra daglicht zorgt. En dit extra daglicht is niet alleen goed voor je humeur, maar doet ook nog eens wonderen voor de uitstraling van je huis.

2. De natuur in

Een andere ultieme manier om dat relaxte vakantiegevoel te ervaren, is door de natuur in te gaan. Wie denkt dat je voor prachtige natuur de grens over moet, heeft het mis. Ook Nederland kent een verrassend veelzijdige natuur. Denk bijvoorbeeld eens aan het bos, de natuurparken op de Veluwe en de prachtige heuvels in Zuid-Limburg. Door de kalmerende werking van de natuur zal je merken dat je je na afloop een stuk meer ontspannen voelt.

3. Kook je favoriete vakantiegerecht

Welk gerecht brengt jouw instant terug naar dat geweldige restaurant op dat Italiaanse plein of dat Spaanse eiland? Maak dit gerecht! Want waarom zou je je favoriete vakantiegerechten alleen op vakantie eten? Sla alle ingrediënten van jouw favoriete verse pasta, pittige Thaise curry of tapasplank in en herbeleef je vakantieherinneringen, gewoon thuis in je eigen keuken.

4. Ga offline voor het echte vakantiegevoel

Wil je echt ontspannen? Breng dan zo nu en dan wat tijd offline door. Eén van de fijnste dingen aan vakantie is de break van de eindeloze stroom aan werkmails en het gevoel niet constant bereikbaar te hoeven zijn. Waarom zou je dit niet thuis zo nu en dan ook inplannen? Je hoeft tenslotte niet altijd bereikbaar te zijn. Laat alle meldingen op je telefoon even voor wat ze zijn, negeer het nieuws en neem een break van social media. In het begin misschien zal dit misschien ietwat onwennig voelen, maar al gauw zal je merken wat een rust dit met zich meebrengt.

You may also like

By Yara

Previous Post

Next Post